Cukinijos – viena universaliausių daržovių virtuvėje. Jas galima naudoti troškiniuose, apkepuose ar lengvuose užkandžiuose, bet kartais norisi kažko greito ir įspūdingo. Šiam receptui pakaks vos kelių ingredientų, paruošimas truks apie 30 minučių, o rezultatas pradžiugins ir šeimą, ir svečius.
Turinys
Reikės:
- 1 cukinijos
- 3 pomidorų
- 2 kiaušinių
- 1 česnako skiltelės
- druskos, pipirų pagal skonį
- 4 šaukštų majonezo
- šlakelio aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
- Paruoškite cukiniją.
Supjaustykite ją plonais griežinėliais. Kad užkandis būtų minkštas ir sultingas, griežinėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. - Kiaušinių mišinys.
Dubenyje išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. Pamirkykite cukinijos griežinėlius iš abiejų pusių – taip kepant jie gražiau apskrus ir įgaus skonio. - Kepkite.
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir kepkite cukinijas po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės. - Padažas.
Atskirame dubenėlyje sumaišykite majonezą su smulkintu česnaku. Šiuo padažu aptepkite iškeptas cukinijas. - Papuoškite pomidorais.
Ant viršaus uždėkite plonai pjaustytus pomidorus. Norėdami sodresnio skonio, lengvai juos pasūdykite.
Rezultatas
Gaunate lengvą, sultingą ir pikantišką užkandį su maloniu česnako aromatu ir minkšta cukinijos tekstūra. Jį galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.