Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skanesnės už šią lašišą aš niekada neragavau! Sūdymo metodas, su kuriuo neįmanoma suklysti dėl druskos

Pati skaniausia lašiša
2 min. skaitymo

Skanios žuvies paslaptis glūdi teisingame sūdyme. Papasakosime, su kuriuo receptu jums pavyks išties skani lašiša, kuri tiesiog tirpsta. Čia su druska nesuklysite!

Kaip pasūdyti skanią lašišą namuose

Atrodo, kad nėra nieko paprasčiau, kaip pasūdyti žuvį. Tačiau realybėje dažnai būna taip, kad užkandis arba nepakankamai skanus, arba toks sūrus, jog jo tiesiog neįmanoma valgyti. Tačiau taikant šį būdą jums nereikės rizikuoti brangiu laimikiu. Yra metodas, kuris garantuoja neginčijamą rezultatą net pirmą kartą.

Kaip pasigaminti sūdytą lašišą namuose

Pirmiausia, ką reikia padaryti, – teisingai paversti visą žuvį filė. Nesūdykite jos visos, o padalykite žuvį į keturias lygias dalis, tada atsargiai supjaustykite gabalėliais. Išimkite visas ašakas, bet odos nenulupkite. Tai svarbu ne dėl estetinės išvaizdos, o dėl tolygaus pasūdymo. Vienam kilogramui paruoštos filė reikia lygiai 40 gramų druskos ir 40 gramų cukraus. Sumaišykite juos – tai ir bus jūsų sūdymo mišinys.

Lašišos sūdymas
Lašišos sūdymas

Atsargiai apvoliokite kiekvieną žuvies gabalėlį šiame mišinyje ir glaudžiai sudėkite į indą. Tada tiesiog uždenkite dėžutę dangčiu ir padėkite ją į šaldytuvą lygiai 12 valandų. Per tą laiką žuvis išskirs sultis, kurios kaupsis indo dugne. Svarbu nepamiršti šį skystį reguliariai nupilti, nes būtent jis lemia per didelį druskos kiekį žuvyje.

Po 12 valandų beliks tik išimti lašišą, supjaustyti ir patiekti ant stalo. Nereikia jos plauti, nes taip nuplausite visą skonį ir aromatą. Supjaustykite lašišą plonais griežinėliais, papuoškite citrina ir patiekite su traškia duona bei kreminiu sūriu. Skanu ir tiek! Būtinai pabandykite sūdyti žuvį būtent pagal šį receptą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.