Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip per 5 minutes pasigaminti minkštą keksiuką mikrobangų krosnelėje

2 min. skaitymo

Kartais norisi kažko saldaus čia ir dabar – bet orkaitę įkaitinti užtrunka, o didelis pyragas tiesiog per daug. Štai čia į pagalbą ateina mikrobangų krosnelė ir „mug cake“ – keksiukas puodelyje. Vos kelios minutės, keli ingredientai, ir garuojantis desertas jau ant stalo.

Kodėl verta kepti mikrobangų krosnelėje?

  • Greita – keksiukas iškepa vos per 1–2 minutes.
  • Patogu – nereikia tešlos maišyti dideliame inde ar naudoti skardos.
  • Taupu – nedidelė porcija patenkina smaližių norus, nepaliekant kalno pyrago likučių.

Toks desertas ypač tinka vakare prie arbatos, netikėtai užsukusiems svečiams ar vaikams, norintiems pasigaminti ką nors patiems.

Reikės:

  • Miltų – 3 šaukštai
  • Kakavos miltelių – 2 šaukštai
  • Tirpios kavos – 1 arbat. šaukštelis (nebūtina, bet suteikia skonio gilumo)
  • Cukraus – 3 šaukštai
  • Kepimo miltelių – 1/4 arbat. šaukštelio
  • Pieno – 2 šaukštai
  • Kiaušinio – 1 vnt.
  • Aliejaus – 2 šaukštai
  • Vanilės – 1/2 arbat. šaukštelio

Skanūs keksiukai su imbieru

Gaminimo eiga:

  1. Sumaišykite sausus ingredientus. Miltus, kakavą, tirpią kavą, cukrų ir kepimo miltelius suberkite į dubenį.
  2. Įpilkite skystus produktus. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, aliejų, vanilę ir viską išplakite šakute, kol masė taps vientisa.
  3. Supilkite į puodelį. Naudokite karščiui atsparų, aliejumi lengvai pateptą keraminį puodelį.
  4. Kepkite mikrobangų krosnelėje. Įstatykite puodelį ir kepkite didžiausia galia apie 90 sekundžių. Stebėkite – keksiukas pakils, bet svarbu neperkaitinti, kad neišsausėtų.
  5. Patikrinkite. Įsmeikite medinį dantų krapštuką – jei jis sausas, keksiukas paruoštas.

Patarimai gardesniam rezultatui

  • Į tešlą įmaišykite šokolado gabalėlių ar riešutų – gausite „lava cake“ efektą.
  • Vietoj pieno galima naudoti augalinį gėrimą (avižų, migdolų).
  • Keksiuką galima patiekti su ledais, uogomis ar plakta grietinėle.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.