Kartais norisi kažko saldaus čia ir dabar – bet orkaitę įkaitinti užtrunka, o didelis pyragas tiesiog per daug. Štai čia į pagalbą ateina mikrobangų krosnelė ir „mug cake“ – keksiukas puodelyje. Vos kelios minutės, keli ingredientai, ir garuojantis desertas jau ant stalo.
Kodėl verta kepti mikrobangų krosnelėje?
- Greita – keksiukas iškepa vos per 1–2 minutes.
- Patogu – nereikia tešlos maišyti dideliame inde ar naudoti skardos.
- Taupu – nedidelė porcija patenkina smaližių norus, nepaliekant kalno pyrago likučių.
Toks desertas ypač tinka vakare prie arbatos, netikėtai užsukusiems svečiams ar vaikams, norintiems pasigaminti ką nors patiems.
Reikės:
- Miltų – 3 šaukštai
- Kakavos miltelių – 2 šaukštai
- Tirpios kavos – 1 arbat. šaukštelis (nebūtina, bet suteikia skonio gilumo)
- Cukraus – 3 šaukštai
- Kepimo miltelių – 1/4 arbat. šaukštelio
- Pieno – 2 šaukštai
- Kiaušinio – 1 vnt.
- Aliejaus – 2 šaukštai
- Vanilės – 1/2 arbat. šaukštelio
Gaminimo eiga:
- Sumaišykite sausus ingredientus. Miltus, kakavą, tirpią kavą, cukrų ir kepimo miltelius suberkite į dubenį.
- Įpilkite skystus produktus. Įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, aliejų, vanilę ir viską išplakite šakute, kol masė taps vientisa.
- Supilkite į puodelį. Naudokite karščiui atsparų, aliejumi lengvai pateptą keraminį puodelį.
- Kepkite mikrobangų krosnelėje. Įstatykite puodelį ir kepkite didžiausia galia apie 90 sekundžių. Stebėkite – keksiukas pakils, bet svarbu neperkaitinti, kad neišsausėtų.
- Patikrinkite. Įsmeikite medinį dantų krapštuką – jei jis sausas, keksiukas paruoštas.
Patarimai gardesniam rezultatui
- Į tešlą įmaišykite šokolado gabalėlių ar riešutų – gausite „lava cake“ efektą.
- Vietoj pieno galima naudoti augalinį gėrimą (avižų, migdolų).
- Keksiuką galima patiekti su ledais, uogomis ar plakta grietinėle.