Minkšto biskvito ir sodraus šokoladinio ganašo derinys niekada nenuvilia. Jei ieškote deserto, kurį lengva pagaminti ir kuris patiks visiems, šis šokoladinis pyragas taps tikru atradimu.
Ingredientai
Biskvitui
- 200 ml pieno
- 1 a. š. obuolių sidro acto arba citrinos sulčių
- 3 kiaušiniai
- 110 g cukraus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 100 ml aliejaus
- 180 g miltų
- 35 g kakavos miltelių
- 1 pakelis kepimo miltelių
- ½ a. š. kepimo sodos
- žiupsnelis druskos
Ganašo kremui
- 500 g saldžios grietinėlės
- 300 g juodojo šokolado
- 1 v. š. sviesto (nebūtina, bet suteikia blizgesio)
Kaip paruošti pyragą
- Pasukos: sumaišykite pieną su actu arba citrinos sultimis, palikite 5–10 minučių.
- Tešla: kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Įpilkite aliejaus ir pasukų mišinį.
- Sausi ingredientai: miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite ir pamažu įmaišykite į kiaušinių masę.
- Kepimas: tešlą supilkite į 24 cm formą, išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu, pabarstytą miltais. Kepkite 175 °C temperatūroje 30–35 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku.
- Glaistas: užvirinkite grietinėlę, nukelkite nuo ugnies, įmaišykite smulkintą šokoladą ir maišykite, kol masė taps vientisa. Jei norite blizgesio, įdėkite sviesto.
- Formavimas: atvėsusį biskvitą perpjaukite ir pertepkite kremu. Galite aptepti ir išorę. Jei norite lengvesnės tekstūros, glaistą šiek tiek atvėsinkite ir išplakite.
- Poilsis: pyragą palaikykite šaldytuve kelias valandas arba per naktį.
Kodėl šį pyragą verta kepti
- Lengva ir greita: nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių.
- Universalus: tinka gimtadieniui, šventei ar paprastam savaitgalio desertui.
- Sodraus skonio: minkštas biskvitas ir šokoladinis kremas dera tobulai.
- Lankstus receptas: galite papildyti riešutais, uogomis ar pasirinkti kitokį glajų.
Rezultatas – purus, sultingas ir kvapnus pyragas, kuris išlieka gardus net kitą dieną.