Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprastas šokoladinis pyragas, kurį visi mėgsta: be sudėtingų žingsnių

Asociatyvi nuotr.
2 min. skaitymo

Minkšto biskvito ir sodraus šokoladinio ganašo derinys niekada nenuvilia. Jei ieškote deserto, kurį lengva pagaminti ir kuris patiks visiems, šis šokoladinis pyragas taps tikru atradimu.

Ingredientai

Biskvitui

  • 200 ml pieno
  • 1 a. š. obuolių sidro acto arba citrinos sulčių
  • 3 kiaušiniai
  • 110 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 180 g miltų
  • 35 g kakavos miltelių
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • ½ a. š. kepimo sodos
  • žiupsnelis druskos

Ganašo kremui

  • 500 g saldžios grietinėlės
  • 300 g juodojo šokolado
  • 1 v. š. sviesto (nebūtina, bet suteikia blizgesio)

Liekninantis šokoladinis pyragas

Kaip paruošti pyragą

  1. Pasukos: sumaišykite pieną su actu arba citrinos sultimis, palikite 5–10 minučių.
  2. Tešla: kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išplakite iki purumo. Įpilkite aliejaus ir pasukų mišinį.
  3. Sausi ingredientai: miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir druską persijokite ir pamažu įmaišykite į kiaušinių masę.
  4. Kepimas: tešlą supilkite į 24 cm formą, išklotą kepimo popieriumi arba pateptą sviestu, pabarstytą miltais. Kepkite 175 °C temperatūroje 30–35 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku.
  5. Glaistas: užvirinkite grietinėlę, nukelkite nuo ugnies, įmaišykite smulkintą šokoladą ir maišykite, kol masė taps vientisa. Jei norite blizgesio, įdėkite sviesto.
  6. Formavimas: atvėsusį biskvitą perpjaukite ir pertepkite kremu. Galite aptepti ir išorę. Jei norite lengvesnės tekstūros, glaistą šiek tiek atvėsinkite ir išplakite.
  7. Poilsis: pyragą palaikykite šaldytuve kelias valandas arba per naktį.

Kodėl šį pyragą verta kepti

  • Lengva ir greita: nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių.
  • Universalus: tinka gimtadieniui, šventei ar paprastam savaitgalio desertui.
  • Sodraus skonio: minkštas biskvitas ir šokoladinis kremas dera tobulai.
  • Lankstus receptas: galite papildyti riešutais, uogomis ar pasirinkti kitokį glajų.

Rezultatas – purus, sultingas ir kvapnus pyragas, kuris išlieka gardus net kitą dieną.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.