Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žiemos receptas: tobulas marinuotų baravykų receptas

Marinuoti baravykai namuose
2 min. skaitymo

Kai ruduo nudažo miškus aukso rudai ir oras prisipildo grybų kvapo, tikras grybautojas žino – metas pasirūpinti atsargomis žiemai. Baravykai – tikra karališka dovana, o jų marinuota versija ne tik primena rudenį šaltą žiemos vakarą, bet ir tampa gardžiu užkandžiu su duona, sūriu ar prie keptos mėsos.

Kodėl verta rinktis marinuotus baravykus?

Marinuoti baravykai yra vienas universaliausių konservų. Jie tvirti, kvapnūs, išlaiko miško skonį ir visada praverčia, kai užklumpa netikėti svečiai. Tai patiekalas, kuris paprastas, bet visuomet kelia džiaugsmą ant stalo.

Ingredientai (apie 3 stiklainiams)

  • 2 kg šviežių baravykų
  • 500 ml vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 400 ml vandens
  • 200 ml acto
  • 1 skiltelė česnako
  • 3 lauro lapai
  • keli sveiki pipirai

Paruošimas

Pirmiausia grybai turi būti švarūs – nuvalyti, nuplauti šaltu vandeniu ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Į didelį puodą supilkite pusę litro vandens, įberkite šaukštelį druskos ir sudėkite baravykus. Užvirus virkite apie penkias minutes, tuomet nupilkite, perplaukite šaltu vandeniu ir leiskite jiems sustoti virti.

Kitame puode užvirkite 400 ml vandens su actu, sudėkite lauro lapus, česnaką ir pipirų grūdus. Į šį marinatą suberkite jau apvirtus grybus ir virkite dar penkias minutes.

Kol grybai karšti, juos sudėkite į sterilizuotus stiklainius, užpilkite skysčiu, užsukite dangtelius ir apverskite aukštyn kojomis. Apklokite rankšluosčiu ar antklode, kad atvėstų lėtai.

Kaip laikyti?

Atvėsusius stiklainius perkelkite į vėsią, tamsią vietą. Taip paruošti marinuoti baravykai išliks gardūs ir tvirti kelis mėnesius – pakaks vien tik atidaryti stiklainį, kad ant stalo atsirastų rudens skonis.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.