Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Torto karalienė: Juodojo šokolado ir vyšnių torto receptas

Vyšnių tortas
6 min. skaitymo

Jei mėgstate sodrius šokoladinius tortus su gaivia vaisių nata, šis šokoladinis-vyšnių tortas yra puikus pasirinkimas. Minkštas, sultingas biskvitinis pagrindas, pilnas vyšnių įdaro, lengva grietinėlė ir romo kvapelis sukuria tobulą desertą šventėms ar ypatingiems momentams. Be puikaus skonio, tortas žavi ir savo išvaizda – tikra klasika, kuriai niekas negali atsispirti.

Ingredientai

Biskvitui

  • 6 kiaušiniai
  • 180 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 30 g maistinio krakmolo
  • 30 g kakavos

Įdarui ir kremui

  • 1 stiklainis konservuotų vyšnių (apie 680 g)
  • 4 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai maistinio krakmolo
  • 6 šaukštai romo
  • 0,75 l saldžios grietinėlės
  • 2 pakeliai vanilinio cukraus

Dekoravimui

  • šokolado drožlės arba trupiniai
  • skrudinti smulkinti migdolai
  • kelios vyšnios (šviežios arba iš kompoto)

Biskvito paruošimas

  1. Kiaušinių putų paruošimas: Kiaušinius išplakite iki putų, plakdami palaipsniui berkite cukrų, kad susidarytų puri masė. Plakite apie 8-10 minučių didžiausiu greičiu, kol masė taps šviesi ir puri.
  2. Sausų ingredientų pridėjimas: Miltus, krakmolą ir kakavą persijokite kartu į atskirą dubenį. Švelniai įmaišykite į kiaušinių masę mediniu šaukštu ar mentele, lėtais judesiais iš apačios į viršų, kad išlaikytumėte orą.
  3. Kepimas: Tešlą supilkite į torto formą (26-28 cm), išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite 200°C temperatūroje apie 20-25 minutes. Biskvitas iškepęs, kai lengvai palietus viduryje, jis grįžta į pradinę formą.
  4. Atvėsinimas: Po kepimo biskvitą apverskite ant grotelių, nuimkite popierių ir visiškai atvėsinkite (geriausia per naktį šaldytuve, suvyniotą į foliją).
  5. Pjaustymas: Tada perpjaukite du kartus plonu peiliu arba siūlu, kad gautumėte tris vienodus sluoksnius.

Įdaro ir kremo paruošimas

  1. Vyšnių įdaras: Vyšnias nusausinkite ir išsaugokite sultis (apie 250 ml). Sultis užvirkite su cukrumi, tada įpilkite su nedideliu vandens kiekiu (3 šaukštais) sumaišytą krakmolą. Greitai užvirkite nuolat maišydami ir tuoj pat nukelkite nuo ugnies.
  2. Įdaro užbaigimas: Įmaišykite nusausintas vyšnias ir 2 šaukštus romo. Įdarą visiškai atvėsinkite, galite padėti į šaldytuvą greitesniam atvėsinimui.
  3. Grietinėlės kremas: Saldžią grietinėlę (turi būti gerai atšaldyta) išplakite su vaniliniu cukrumi ir stingdikliu. Plakite palaipsniui, pradžioje mažesniu, po to didesniu greičiu, kad gautumėte standų, lengvą kremą, kuris išlaiko formą.

Torto surinkimas

  1. Pirmas sluoksnis: Ant padėklo uždėkite pirmą biskvito sluoksnį, tolygiai apšlakstykite 2 šaukštais romo (galite atskiesti su trupučiu vandens) ir aptepkite vyšnių kremu. Pasirūpinkite, kad įdaras būtų tolygiai paskirstytas iki kraštų.
  2. Antras sluoksnis: Uždenkite antru biskvito sluoksniu, vėl apšlakstykite 2 šaukštais romo ir aptepkite trečdaliu plaktos grietinėlės. Grietinėlę užtepkite mentele ir lygiai išlyginkite.
  3. Paskutinis sluoksnis ir aptraukimas: Uždėkite paskutinį biskvito sluoksnį, lengvai paspauskite, kad sluoksniai gerai suliptų. Aptepkite visą tortą likusią grietinėle – pirmiausia ploną sluoksnį (trupinių sluoksnis), tada storesnį galutinį sluoksnį. Paviršių ir šonus gražiai išlyginkite.

Dekoravimas

  1. Klasikinis papuošimas: Tortą papuoškite pagal skonį – šonus padenkite šokolado drožlėmis ar trupiniais, švelniai prispausdami prie grietinėlės. Taip pat galite pridėti skrudintų smulkintų migdolų.
  2. Paskutinis akcentas: Viršuje su likusią grietinėle ir konditerijos maišeliu galite padaryti 12 gražių rožių kupolelius aplink torto kraštą ir ant jų uždėti vyšnias. Centre galite nupiešti spiralę iš ištirpinto šokolado.

Shutterstock 2217517877

Naudingi patarimai

Dar geresniam skoniui

  • Intensyvesniam skoniui vyšnių įdarą galite paruošti su žiupsneliu cinamono, trupučiu nutarkuotos citrinos žievelės ar lašeliu migdolų ekstrakto
  • Biskvitas bus dar sultingesnis, jei dieną prieš torto ruošimą suvyniosite jį į foliją ir palaikysite šaldytuve
  • Dekoravimui naudokite kokybišką šokoladą – skirtumas juntamas

Variantai

  • Versija be alkoholio: Jei tortą ruošiate vaikams, romą pakeiskite vyšnių sultimis, sumaišytomis su lašeliu vanilės ekstrakto
  • Prabangus variantas: Tarp sluoksnių pridėkite plonai nutarkuoto tamsaus šokolado sluoksnį
  • Vasaros variantas: Vietoj konservuotų naudokite šviežias vyšnias

Laikymas

  • Tortą laikykite šaldytuve, uždengę skaidria plėvele arba uždarame inde
  • Geriausias per 2-3 dienas, nors išlieka geras iki 5 dienų
  • Biskvitą galite paruošti iš anksto ir užšaldyti iki 1 mėnesio

Patiekimo pasiūlymai

  • Tortą pjaustykite šiltu peiliu, pamerktu į karštą vandenį, kad pjūviai būtų švarūs
  • Galite patiekti su kava, espresso ar net su taurele kiršo likerio
  • Puikiai tinka ir nedidelis kamuoliukas vanilinių ledų šone

Profesionalų triukas

Tobulai lygiam grietinėlės paviršiui naudokite mentelę ar ilgą peilį, kurį kelioms sekundėms pamerkite į karštą vandenį, nušluostykite ir tada išlyginkite grietinėlę. Karštis šiek tiek ištirpdys grietinėlę ir sukurs blizgantį, lygų paviršių.

Papildomi patarimai sėkmingam rezultatui

Biskvito paslaptys

  • Temperatūros svarba: Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, išskyrus grietinėlę dekoravimui
  • Plakimo technika: Kiaušinius su cukrumi plakite tol, kol masė taps tris kartus didesnė
  • Miltų įmaišymas: Niekada nemaišykite miltų elektriniu plaktuvu – tik rankomis, švelniais judesiais

Vyšnių įdaro tobulinimas

  • Jei norite intensyvesnio skonio, dalį vyšnių sutrinkite
  • Pridėkite šaukštelį vyšnių likerio ar brendžio papildomam aromatu
  • Įdarą galite paruošti dieną anksčiau – jis taps dar skanesnis

Grietinėlės kremo gudrybės

  • Grietinėlė turi būti mažiausiai 30% riebumo
  • Plakimo indus ir plaktuvus atšaldykite šaldytuve 15 minučių prieš plakimą
  • Neplakite per ilgai – grietinėlė gali virsti sviestu

Dekoravimo idėjos

  • Elegantiškas variantas: Apiberkite viršų kakavos milteliais per šabloną
  • Šventinis: Pridėkite auksinių ar sidabrinių valgomų perlų
  • Vasariškas: Papuoškite šviežiomis mėtų lapeliais

Šis tortas tikrai yra tortų karalienė – sujungia viską, ką mylime: minkštą šokoladinį biskvitą, sultingas vyšnias, lengvą grietinėlės kremą ir elegancijos kvapelį. Jis tobulas gimtadieniams, jubiliejams ar tiesiog todėl, kad nusipelnėte ko nors ypatingo. Mėgaukitės ruošimu ir dar labiau – skoniu!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.