Paprastai žmonės morkas valo peiliu arba daržovių skustuku. Tačiau yra ir kitų paprastų būdų nuimti odelę nuo šios oranžinės daržovės. Susipažinkite ir išbandykite virtuvėje.
Kaip nulupti morkas be peilio ir skustuko
Jaunoms morkoms šis būdas ypač tinkamas. Pirmiausia kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad pašalintumėte žemes. Tada patrinkite metaliniu indų šepetėliu. Po to dar kartą perplaukite švariu vandeniu.
Galima naudoti ir blanširavimą. Iš pradžių morkas nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir panardinkite į verdantį vandenį. Palaikykite kelias minutes, išimkite ir palikite šiek tiek atvėsti. Odelė po tokios procedūros suminkštėja ir labai lengvai nusilupa.
Netikėtas triukas su folija
Egzotiškų metodų mėgėjai gali pasitelkti foliją. Paimkite gabalėlį šios blizgios medžiagos ir suformuokite rutuliuką maždaug teniso kamuoliuko dydžio. Patrinkite juo morkas iš visų pusių.
Taip labai tvarkingai pašalinsite viršutinį odelės sluoksnį, be jokių nupjautų atliekų. Kaip matote, tai labai taupu. Belieka tik nuplauti daržoves ir gaminti norimą patiekalą.
Kaip supjaustyti morkas
Kai morkos jau nuluptos, kyla klausimas: kokiais gabaliukais pjaustyti? Dažniausiai tai daroma griežinėliais. Tačiau galima nustebinti namiškius, jei daržovę pjaustysite 45 laipsnių kampu.
Tokiu atveju gausite gražius ovalus. Juos labai lengva paversti šiaudeliais, supjausčius išilgai – taip juostelės bus daug ilgesnės nei pjaustant iš griežinėlių.
O jeigu norite gauti trikampėlius, tuomet pjaukite gabaliukus aštriu kampu: kartą iš kairės, kitą kartą iš dešinės pusės. Taip kaitaliodami supjaustysite morką į originalias figūrėles.