Vos vienas papildomas ingredientas maltos mėsos kotletams padės jiems būti tikrai sultingiems, puriems ir minkštiems. Be to, su šiuo ingredientu jie bus puikaus skonio net ir šalti!
Kaip kepti sultingus kotletus orkaitėje
Šie kotletai yra neįtikėtinai minkštos ir gaivios tekstūros – jie primena erdvias ir minkštas bandeles. Visa paslaptis slypi rauginto pieno sūryje. Šis ingredientas suteikia patiekalui ypatingą skonį.
Nors kiekviena šeimininkė turi savo patikrintą receptą, verta pabandyti pasigaminti tokius kotletus – rezultatas nustebins.
Kaip paruošti skanią maltą mėsą kotletams
Ingredientai:
- Vištienos filė (krūtinėlės ir šlaunies mišinys) – 600 g
- Svogūnas – 1 vnt. (vidutinio dydžio)
- Česnakas – 2–3 skiltelės
- Rauginto pieno sūris – 300 g (2 pakeliai po 150 g)
- Druska – pagal skonį
- Malti juodieji pipirai – ½ a. š.
- Vištienos kiaušinis – 1 vnt.
- Džiūvėsėliai – apvoliojimui
- Augalinis aliejus – kepimui
- Šiek tiek karšto vandens – kepimui orkaitėje

Gaminimas žingsnis po žingsnio
- Vištienos mėsą sumalkite mėsmale arba trintuvu.
- Įdėkite rauginto pieno sūrį ir nuluptą svogūną.
- Įmuškite kiaušinį, sudėkite druską, pipirus ir smulkintą česnaką.
- Masę kruopščiai išmaišykite ir kelis kartus „išplakite“ – tai pagerins kotletų tekstūrą.
- Drėgnomis rankomis suformuokite kotletus.
- Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kepimas orkaitėje
- Įkaitintoje keptuvėje apkepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos (nereikia pilnai iškepti – tik kad atrodytų skaniai).
- Sudėkite apkeptus kotletus į kepimo skardą.
- Į dugną įpilkite šiek tiek karšto vandens ir uždenkite folija.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
- Nuimkite foliją ir kepkite dar 5 minutes, kol susidarys traški pluta.
Rezultatas
Tokie kotletai išeina purūs, minkšti ir sultingi. Jie tirpsta burnoje, o svarbiausia – yra skanūs net atvėsę. Puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek pietų dėžutei kitai dienai.

