Jei verdate vynuoges cukraus sirupe, uogos suminkštėja ir ne visada išlieka nepažeistos. Yra ir kitas būdas išsaugoti šiuos vaisius – tiesiog į stiklainius įberkite citrinos rūgšties.
Kaip išlaikyti vynuoges beveik šviežias
Jums reikės:
- 1,4 kg vynuogių;
- 1 arb. šaukštelis citrinos rūgšties.
Iš šio ingredientų kiekio išeis vienas 1,5 litro stiklainis uogienės. Kadangi nieko negaminsime, toks konservavimo būdas neleis gležnoms vynuogėms išvirti, jos išliks nepažeistos ir beveik šviežio skonio.
Kaip išlaikyti vynuoges beveik šviežias
Prieš konservavimą kruopščiai nuplaukite stiklainius ir dangtelius muilu. Nuplaukite kiekes po tekančiu vandeniu. Nuimkite uogų kotus. Išmeskite visas įskilusias ar pažeistas uogas.
Dar kartą jas nuplaukite. Palaukite, kol visas vanduo nutekės. Supilkite į stiklainius, kurie turi būti sausi ir švarūs. Užvirinkite vandenį ir labai atsargiai supilkite jį į stiklainius su vynuogėmis. Skystis turi jas visiškai apsemti.
Kaip išlaikyti vynuoges beveik šviežias
Uždenkite dangteliais ir palikite 15 minučių. Tada, naudodami dangtelius su skylutėmis, supilkite vandenį atgal į puodą. Uždėkite ant ugnies ir vėl užvirinkite. Į kiekvieną stiklainį įberkite citrinos rūgšties, kuri veiks kaip konservantas.
Užpilkite paruoštus stiklainius verdančiu vandeniu ir užsukite dangtelius. Jei turite su gumytėmis, apverskite stiklainius aukštyn kojomis. Sandariai apvyniokite juos rankšluosčiu ir šilta antklode.
Leiskite jiems pastovėti bent parą ir lėtai atvėsti. Po to galite juos nusiųsti į rūsį arba sandėliuką saugojimui. Stiklainių su sraigtiniais dangteliais vartyti nereikia, bet taip pat turėtumėte juos suvynioti ir palaukti, kol atvės.
Šioje formoje vynuogės išliks beveik tokios pat šviežios ir išsilaikys 6 mėnesius ar ilgiau. Citrinos rūgštis veiks kaip natūralus konservantas, todėl negalės vystytis nei bakterijos, nei pelėsis.