Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išplaunu 10 ketaus keptuvių per 5 minutes: vienas paprastas ingredientas, kurį rasite savo virtuvėje

Ketaus keptuvė bus kaip nauja
2 min. skaitymo

Ketaus keptuvės valymas iš tiesų yra paprastas, net ir be jokių papildomų cheminių medžiagų. Viskas, ko jums reikia, yra įprastas ingredientas, kurį galima rasti kiekvienoje virtuvėje, tačiau jis veikia geriau nei brangūs produktai.

Kodėl ketaus keptuvės yra ypatingos

Ketaus keptuvė – tikras virtuvės lobis. Ji tarnauja dešimtmečius, tolygiai įkaista, atlaiko aukštą temperatūrą ir laikui bėgant įgauna savo „charakterį”. Tačiau yra viena problema: kaip ją tinkamai valyti, kad nepažeistumėte paviršiaus ir nepaliktumėte riebalų ar suodžių.

Dažniausios klaidos

Namų šeimininkės po gaminimo neretai iš karto užpila keptuvę vandeniu arba nuplauna chemikalais su kieta kempine. Tai gali sunaikinti natūralų apsauginį sluoksnį – tą patį, kuris neleidžia maistui pridegti. Iš tiesų ketaus keptuvėms reikia visiškai kitokio požiūrio – greito, bet atsargaus. Ir tam yra paprastas metodas, kuris gelbsti net tada, kai keptuvė atrodo beviltiška.

Patikrintas greitas būdas plauti ketaus keptuves

Šis metodas toks paprastas, kad po pirmojo bandymo galite susimąstyti: „Kodėl aš jo anksčiau nenaudojau?” Jums tereikia įprastos druskos ir popierinio rankšluosčio ar skuduro. Pradžioje nereikia jokių ploviklių, sodos ar net vandens.

Kaip valyti:

  1. Į šiltą (ne karštą!) keptuvę užberkite kelis šaukštus rupios druskos.
  2. Paimkite susuktą popierinį rankšluostį ir pradėkite valyti paviršių sukamaisiais judesiais. Druska veikia kaip švelnus abrazyvas, pašalinantis riebalus ir nešvarumus nepažeisdama metalo.
  3. Kai druska patamsės, sukrėskite ją į šiukšliadėžę ir nuvalykite keptuvę švariu rankšluosčiu.
  4. Greitai nuplaukite šiltu vandeniu ir padėkite ant viryklės, kad išdžiūtų.
  5. Nuvalius, lengvai patepkite paviršių lašeliu aliejaus ir patrinkite servetėle.
Keptuvė kaip nauja
Keptuvė kaip nauja

Kodėl tai veikia?

Druska veikia kaip natūralus abrazyvas, kuris švelnia švelniai valo paviršių, tuo pačiu sugerdama riebalus. Skirtingai nei kietos kempinės ar agresyvūs plovikliai, druska nepažeidžia natūralaus apsauginio sluoksnio, kuris susidaro keptuvėje laikui bėgant.

Priežiūros patarimai

  • Aliejaus sluoksnis apsaugo ketų nuo rūdžių ir išlaiko lygų paviršių
  • Jei šią procedūrą kartosite po kiekvieno naudojimo, anglies nuosėdų tiesiog neliks
  • Niekada nepalikite ketaus keptuvės mirkti vandenyje
  • Visada kruopščiai išdžiovinkite po plovimo

Rezultatas: švari, gerai prižiūrėta ketaus keptuvė, kuri tarnaus dešimtmečius ir su kiekvienu naudojimu taps vis geresnė.

Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią, patikimą ir naudingą informaciją, padedančią geriau suprasti pasaulį aplink mus. Siekiu padėti atrasti svarbiausias žinias ir dalintis įvykiais, kurie gali turėti realią įtaką mūsų kasdieniam gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.