Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Imu 300 gramų maltos mėsos ir 2 morkas: skani vakarienė per 20 minučių

Mėsa ir morkos
2 min. skaitymo

Receptas, kuriame derinamas paruošimo paprastumas ir gardus skonis. Maltos mėsos ir morkų patiekalas nereikalauja sudėtingumo ar daug laiko, tačiau suteikia unikalų naminio maisto skonį.

Kodėl šis patiekalas ypatingas

Šie paprasti ingredientai sukuria patiekalą, kuris padės vakarienę po darbo ar pietus paversti tobulais. Jokių rūpesčių, jokių įmantrių padažų. Paprasta, sotu ir gardu.

Ingredientai

  • 300 g maltos mėsos (bet kokios – kiaulienos, jautienos ar mišrios)
  • 2 vidutinės morkos
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 valg. šaukštas džiūvėsėlių (duonos trupinių)
  • Druska, pipirų, aliejaus
Mėsos kotletukai
Mėsos kotletukai

Gaminimo instrukcija

1. Ingredientų paruošimas:

Pradžiai sutarkuokite morkas stambia tarka. Geriausia naudoti įprastas, o ne jaunas morkas – jos suteikia sodrų skonį ir lengvą saldumą. Į maltą mėsą įberkite smulkiai tarkuoto česnako, druskos, pipirų ir vieną šaukštą džiūvėsėlių. Duonos trupiniai sugers drėgmės perteklių ir padės išlaikyti formą.

2. Kepimas:

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Pirmiausia pakepinkite morkas – apie penkias minutes, kol jos suminkštės ir pradės skleisti aromatą. Tada sudėkite maltą mėsą. Gerai išmaišykite, kad mėsa nesuliptų į gumulėlius, ir palikite troškintis ant vidutinės ugnies.

3. Baigiamasis etapas:

Po dešimties minučių mėsa ir morkos bus auksinės spalvos ir gardžios. Jei norite minkštesnės konsistencijos, galite įpilti šiek tiek vandens arba sultinio ir dar kelias minutes patroškinti. Sausas variantas taip pat puikiai tinka – ypač su garnyru.

Patarimai:

  • Jei mėsa naminė, patiekalas gaunasi ypač sultingas
  • Norėdami praturtinti skonį, galite viską pabarstyti žalumynais arba įpilti šaukštą grietinės
  • Tinka bet kokia malta mėsa – kiauliena, jautiena arba mišri

Patiekimo galimybės

Šis universalus patiekalas tinka įvairiems variantams:

  • Su pita: įdarą galite suvynioti į pitą – gausite karštas bandeles, kurias patogu pasiimti su savimi
  • Su bulvių koše: uždėkite ant bulvių košės ir vakarienė paruošta
  • Su grikiais ar ryžiais: paprastas, sotus ir be nereikalingo vargo variantas
  • Kaip savarankiškas patiekalas: tinka ir be jokio garnyro

Rezultatas: Greitas, skanus ir sotus patiekalas, kuris puikiai tinka užimtoms dienoms. Minimalūs ingredientai, maksimalus skonis!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.