Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Spalį visi raugina kopūstus, bet aš juos troškinu: įdedu pomidorą ir vieną obuolį – šeima ploja šiai mano improvizacijai

Troškinti kopūstai
2 min. skaitymo

Rauginti kopūstai – itin populiarus užkandis, kurį kasmet gamina daugybė žmonių. Tačiau iš kopūstų galima paruošti kur kas daugiau gardžių patiekalų. Vienas jų – kvapnūs troškinti kopūstai su obuoliais ir pomidorais, kurie nepaliks abejingų.

Kaip virti troškintus kopūstus su obuoliais

Kiekvienas turime savo mėgstamą kopūstų patiekalą: vieni renkasi raugintus, o kiti – švelniai saldžiarūgščius troškintus. Ekspertai siūlo išbandyti šį paprastą, bet išraiškingo skonio receptą, kuriame dera kopūstai, obuoliai ir pomidorai.

Sudedamosios dalys:

  • Kopūstai – 1,5 kg
  • Svogūnas – 100 g
  • Morkos – 200 g
  • Pomidorai – 300 g
  • Paprika – 100–150 g
  • Obuoliai – 150 g
  • Lauro lapas, druska ir prieskoniai pagal skonį
  • Augalinis aliejus kepimui
Skanūs troškinti kopūstai
Skanūs troškinti kopūstai

Paruošimas:

  1. Paruoškite daržoves. Nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite visas daržoves.
  2. Kepkite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę ar puodą su aliejumi, suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol šis taps permatomas.
  3. Sudėkite morkas. Įdėkite tarkuotas morkas, maišykite ir kepkite dar apie 5 minutes.
  4. Įmaišykite pomidorus ir papriką. Pomidorus supjaustykite kubeliais (galima naudoti ir pomidorų pastą). Sudėkite kartu su paprika ir kepkite dar 5 minutes.
  5. Įdėkite kopūstus. Susmulkinkite kopūstus – ne per plonai, bet ir ne per storai. Sudėkite į keptuvę, pagardinkite druska, lauro lapu, raudonaisiais pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais.
  6. Troškinkite. Uždarykite dangtį ir troškinkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami.
  7. Įdėkite obuolius. Likus maždaug 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite smulkintus obuolius (be sėklų ir šerdžių). Troškinkite, kol jie suminkštės ir susijungs su kopūstais.

Rezultatas – švelniai salstelėję, kvapnūs ir sultingi troškinti kopūstai, kurie tinka tiek kaip garnyras prie mėsos ar bulvių, tiek kaip savarankiškas patiekalas.

Šeima ploja, o jūs – gurkšnojate arbatą ir džiaugiatės, kad šįkart kopūstai ne rauginti, o tikrų skonių fiestą primenantys troškinti.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.