Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Sūdau silkę olandiškai – ir po 24 valandų turiu skanią, lengvai sūdytą žuvį obuolių sultyse

Olandiškas silkės sūdymas
2 min. skaitymo

Lengvai sūdyta silkė yra užkandis, kuris sėkmingai papuoš ir papildys bet kokį stalą. Papasakosime, kaip šią žuvį paruošti namuose, kad rezultatas būtų skanus.

Silkė – viena universaliausių žuvų, mėgstama net išrankių gurmanų. Populiarios salotos „Silkė po kailiniais”, nemažas kiekis užkandžių ir paštetų su lengvai sūdyta žuvimi prieš daugelį metų užkariavo įvairių šalių žmonių širdis. Tačiau populiariausia yra lengvai sūdyta silkė gryna forma. Žuvis kartu su karštomis virtomis bulvėmis taps kulinariniu šedevru.

Olandiškas silkės receptas

Pabandykite pasigaminti gardžių marinuotų silkių pagal seną olandišką receptą. Šiame recepte nėra nieko sudėtingo – ir jis tikrai patiks visiems.

Ingredientai:

  • 1 kg silkės
  • 1 litras obuolių sulčių
  • 90 g druskos
  • 50 g cukraus
  • 2 vnt. lauro lapų
  • 10 g prieskonių mišinio (maltų pipirų, kalendros, kvapiųjų pipirų, džiovintų krapų ir paprikos)
Olandiškas silkės sūdymas 2
Olandiškas silkės sūdymas

Gaminimo instrukcija:

1. Paruoškite silkę:

Pirmiausia reikia išvalyti silkę nuo visų perteklių. Reikia pašalinti galvą ir pelekus. Po to žuvį reikia supjaustyti porcijomis.

2. Pagardinkite:

Sudėkite žuvį į gilų indą arba puodą, o tada pabarstykite prieskonių mišiniu: maltų pipirų, kalendros, kvapiųjų pipirų, džiovintų krapų ir paprikos. Bendras prieskonių svoris skoniui subalansuoti turėtų būti 10 gramų. Nepamirškite įdėti lauro lapų.

3. Paruoškite sūrymą:

Obuolių sultyse ištirpinkite druską ir cukrų. Gerai išmaišykite, kad viskas ištirptų.

4. Marinuokite:

Užpilkite žuvį paruoštu sūrymu ir padėkite į šaldytuvą. Po 24 valandų lengvai sūdyta silkė bus paruošta ir gali būti patiekiama.

Patiekimo patarimai:

  • Patiekite su karštomis virtomis bulvėmis
  • Galite papuošti šviežiomis žolelėmis
  • Puikiai tinka kaip užkandis šventiniame stale
  • Galima naudoti salotoms „Silkė po kailiniais”

Saugojimas:

Lengvai sūdyta silkė šaldytuve laikosi iki 5 dienų sandariame inde.

Išvada

Šis olandiškas silkės receptas – paprastas, bet labai skanus būdas pasigaminti lengvai sūdytos žuvies. Obuolių sultys suteikia švelnų, šiek tiek saldoką skonį, kuris puikiai dera su silke. Skanaus!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.