Nulupti kiaušinius yra daug lengviau, nei manote. Papasakosime apie gyvenimo gudrybę, kuri pravers atliekant šią užduotį, kuri patinka ne visoms namų šeimininkėms.
Problema: sunku nulupti kiaušinius
Dauguma mūsų manome, kad kiaušinių virimo procesas yra paprasčiausias iš visų įmanomų užduočių virtuvėje. Iš tiesų čia nėra nieko sudėtingo! Tiesiog įmeskite juos į vandenį ir šiek tiek palaukite.
Tačiau patyrusios namų šeimininkės žino, kad sunkiausia dalis prasideda vėliau – kai reikia nulupti lukštus nuo virtų kiaušinių. Kulinarijos ekspertai patarė pridėti vieną paprastą ingredientą, kad užduotis būtų daug lengvesnė.
Slaptas ingredientas: druska
Anot ekspertų, papildomi priedai į vandenį virimo metu ne tik padeda lengvai ir tvarkingai nulupti kiaušinius nuo lukšto. Jie taip pat gali padaryti produktą minkštesnį, o trynį – ryškesnį. Štai kodėl ingredientų įmaišymas į vandenį kiaušiniams virti yra geras sprendimas.
Žingsnis po žingsnio instrukcija
1. Paruošimas:
Atsargiai sudėkite kiaušinius į puodą, kuriame prieš tai užpylėte šalto vandens. Vanduo turėtų visiškai apsemti kiaušinius. Tada produktą reikia 5 minutėms palikti šaltame vandenyje.
Svarbu: Tai svarbus parengiamasis etapas, kurio nereikėtų praleisti.
2. Druska:
Į vandenį įberkite šiek tiek druskos (apie 1 valgomąjį šaukštą 1 litrui vandens).
3. Virimas:
- Dėkite puodą su kiaušiniais ant viryklės
- Užvirinkite vandenį
- Nedelsdami sumažinkite kaitrą iki minimumo
- Taip virkite kiaušinius 5 minutes
4. Baigiamasis etapas:
Po 5 minučių visiškai išjunkite viryklę, bet iš karto neišimkite kiaušinių. Palikite juos karštame vandenyje dar 4–5 minutes.
5. Atvėsinimas:
Po to kiaušinius išimkite ir nedelsiant apipilkite šaltu vandeniu arba įdėkite į šaltą vandenį su ledu. Tai dar labiau palengvins lupimą.
Kodėl tai veikia?
- Druska vandenyje padidina virimo temperatūrą ir padeda atskirti lukštą nuo baltymo
- Šalto vandens mirkymas prieš virimą padeda išlyginti temperatūrų skirtumą
- Laipsniška virimo technika užtikrina tolygų kiaušinių išvirimą
- Staigus atvėsinimas sukuria temperatūros šoką, kuris dar labiau atskiria lukštą
Rezultatas:
Šis paprastas, bet gana efektyvus metodas užtikrina, kad:
- Kiaušiniai bus puikiai išvirti
- Lukštai bus lengvai nulupami
- Baltymas išliks lygus ir gražus
- Trynys bus ryškios spalvos
Papildomi patarimai:
- Senesni kiaušiniai lupasi lengviau nei visiškai švieži
- Druskos pridėjimas taip pat padeda, jei kiaušinis įtrūktų virimo metu – baltymas neištekės
- Šaltame vandenyje atvėsinti kiaušiniai išlieka šviežesni ir skanesni
Išvada
Su šia paprasta gudrybe net šviežiausi kiaušiniai lupsis tarsi burtų keliu! Druska ir tinkama virimo technika – štai viskas, ko reikia tobulai virtoms ir lengvai nulupamoms kiaušinienėms. Išbandykite jau šiandien!