Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Lukštas pats „nukris” nuo kiaušinių: gudrybė, kaip net šviežius kiaušinius priversti luptis lengvai

Kaip geriausia virti kiaušinius
3 min. skaitymo

Nulupti kiaušinius yra daug lengviau, nei manote. Papasakosime apie gyvenimo gudrybę, kuri pravers atliekant šią užduotį, kuri patinka ne visoms namų šeimininkėms.

Problema: sunku nulupti kiaušinius

Dauguma mūsų manome, kad kiaušinių virimo procesas yra paprasčiausias iš visų įmanomų užduočių virtuvėje. Iš tiesų čia nėra nieko sudėtingo! Tiesiog įmeskite juos į vandenį ir šiek tiek palaukite.

Tačiau patyrusios namų šeimininkės žino, kad sunkiausia dalis prasideda vėliau – kai reikia nulupti lukštus nuo virtų kiaušinių. Kulinarijos ekspertai patarė pridėti vieną paprastą ingredientą, kad užduotis būtų daug lengvesnė.

Slaptas ingredientas: druska

Anot ekspertų, papildomi priedai į vandenį virimo metu ne tik padeda lengvai ir tvarkingai nulupti kiaušinius nuo lukšto. Jie taip pat gali padaryti produktą minkštesnį, o trynį – ryškesnį. Štai kodėl ingredientų įmaišymas į vandenį kiaušiniams virti yra geras sprendimas.

Žingsnis po žingsnio instrukcija

1. Paruošimas:

Atsargiai sudėkite kiaušinius į puodą, kuriame prieš tai užpylėte šalto vandens. Vanduo turėtų visiškai apsemti kiaušinius. Tada produktą reikia 5 minutėms palikti šaltame vandenyje.

Svarbu: Tai svarbus parengiamasis etapas, kurio nereikėtų praleisti.

2. Druska:

Į vandenį įberkite šiek tiek druskos (apie 1 valgomąjį šaukštą 1 litrui vandens).

3. Virimas:

  • Dėkite puodą su kiaušiniais ant viryklės
  • Užvirinkite vandenį
  • Nedelsdami sumažinkite kaitrą iki minimumo
  • Taip virkite kiaušinius 5 minutes

4. Baigiamasis etapas:

Po 5 minučių visiškai išjunkite viryklę, bet iš karto neišimkite kiaušinių. Palikite juos karštame vandenyje dar 4–5 minutes.

5. Atvėsinimas:

Po to kiaušinius išimkite ir nedelsiant apipilkite šaltu vandeniu arba įdėkite į šaltą vandenį su ledu. Tai dar labiau palengvins lupimą.

Kiaušinių lukštas pats nusilups
Kiaušinių lukštas pats nusilups

Kodėl tai veikia?

  • Druska vandenyje padidina virimo temperatūrą ir padeda atskirti lukštą nuo baltymo
  • Šalto vandens mirkymas prieš virimą padeda išlyginti temperatūrų skirtumą
  • Laipsniška virimo technika užtikrina tolygų kiaušinių išvirimą
  • Staigus atvėsinimas sukuria temperatūros šoką, kuris dar labiau atskiria lukštą

Rezultatas:

Šis paprastas, bet gana efektyvus metodas užtikrina, kad:

  • Kiaušiniai bus puikiai išvirti
  • Lukštai bus lengvai nulupami
  • Baltymas išliks lygus ir gražus
  • Trynys bus ryškios spalvos

Papildomi patarimai:

  • Senesni kiaušiniai lupasi lengviau nei visiškai švieži
  • Druskos pridėjimas taip pat padeda, jei kiaušinis įtrūktų virimo metu – baltymas neištekės
  • Šaltame vandenyje atvėsinti kiaušiniai išlieka šviežesni ir skanesni

Išvada

Su šia paprasta gudrybe net šviežiausi kiaušiniai lupsis tarsi burtų keliu! Druska ir tinkama virimo technika – štai viskas, ko reikia tobulai virtoms ir lengvai nulupamoms kiaušinienėms. Išbandykite jau šiandien!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.