Rudenį kiekvienas iš mūsų norime paragauti kažko ypatingo – kažko, kas sušildytų ir įkvėptų savo atmosfera. Tam geriausiai tinka šie pirmieji patiekalai.
Ruduo yra geriausias metas gaminti skanius ir sočius patiekalus. Moliūgų ir cukinijų sriubos puikiai tam tinka.
Moliūgų sriuba
Ingredientai:
- 500 g moliūgo
- 2 bulvės
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 3 litrai vandens
- Druska ir prieskoniai pagal skonį
- Augalinis aliejus
Gaminimo eiga:
Nulupkite ir supjaustykite moliūgą, bulves, svogūnus ir morkas kubeliais. Kepkite svogūnus aliejuje, kol taps permatomi, tada sudėkite likusias daržoves. Kepkite toliau 5–7 minutes, kol jos iškeps ir taps auksinės rudos spalvos. Galite jas kepti tiesiai puode, kuriame virsite sriubą.
Daržoves užpilkite vandeniu arba daržovių sultiniu ir užvirinkite. Virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, kol suminkštės. Tada panardinamuoju trintuvu sutrinkite sriubą iki vientisos, kreminės konsistencijos.
Cukinijų sriuba
Ingredientai:
- 1 cukinija
- 3 pievagrybiai
- 1 svogūnas
- 1 bulvė
- 1 morka
- Žiupsnelis druskos ir prieskonių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Litras vištienos sultinio
Gaminimo eiga:
Nuplaukite grybus ir supjaustykite juos kubeliais. Tada svogūną ir cukiniją taip pat supjaustykite kubeliais.
Į puodą supilkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 1 minutę. Tada sudėkite morkas, cukiniją ir grybus. Kepkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol jos suminkštės – tai užtruks apie 5 minutes.
Į daržoves įpilkite sultinio ir susmulkintų bulvių, įberkite druskos ir prieskonių. Daržovės turi būti visiškai apsemtos sultinio. Uždenkite puodą dangčiu ir užvirinkite sriubą. Tada sumažinkite kaitrą ir virkite dar 20–25 minutes.
Po to paragaukite sriubos ir, jei reikia, įberkite druskos. Sriuba paruošta. Skanaus!
Šios dvi paprastos, bet itin skanios sriubos puikiai tinka vėsiems rudens vakarams. Jos ne tik sušildo, bet ir prisotina, suteikdamos jaukumo ir namų šilumos pojūtį. Išbandykite abu receptus ir pasirinkite savo favoritą!