Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Greitai ir lengvai pasūdau bet kokią raudoną žuvį šventėms pagal šį receptą: nieko sudėtingo

2 min. skaitymo

Raudonos žuvies sūdymas daugeliui tapo neatsiejama Naujųjų metų stalo dalimi, nes sunku įsivaizduoti šventę be sultingos lašišos ar upėtakio griežinėlių. Norint sutaupyti pinigų ir užtikrinti gaivų skonį, patogu patiems sūdyti šaldytą žuvį – nesvarbu, ar tai lašiša, upėtakis, ar parduotuvėje su nuolaida pirkta lašiša.

Pasiruošimas

Žuvis atšildoma šaldytuve, kol šiek tiek užšąla – taip lengviau nulupti žvynus ir atskirti filė nuo stuburo, o oda išsaugoma gražiems griežinėliams.

Patarimas: Galva ir uodega paliekamos, nes iš jų gaminama sodri žuvienė, o filė dedama į sūdymo mišinį.

Pagrindinis sūdymo metodas

Sūdymui paprastai naudojama rupi jūros druska ir cukrus maždaug santykiu 1:0,5.

500 gramų lašišos filė pakanka:

  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio cukraus

Jei pageidaujama, galima pridėti maltų juodųjų pipirų, džiovintų krapų ar kitų prieskonių, tačiau pagrindinė versija be prieskonių jau turi ryškų, gryną žuvies skonį.

Sūdymo procesas

  1. Filė sandariai suvyniojama į maistinę plėvelę
  2. Laikoma šaldytuve:
    • Po 24 valandų – lengvai sūdyta žuvis paruošta pjaustyti
    • Iki dviejų dienų – sūresnis skonis

Kaip patiekti?

Po to žuvies griežinėlius galima naudoti:

  • Salotoms
  • Sumuštiniams papuošti
  • Patiekti vienus, derinant su skrudinta duona ir šviežiomis daržovėmis

Raudonos žuvies sūdymas namuose

Receptai kiekvienam skoniui

1. Lengvai sūdyta lašiša (klasikinė)

Ingredientai:

  • 500 g lašišos filė
  • 1 valg. šaukštas rupios jūros druskos
  • 1 arb. šaukštelis cukraus

2. Aštriai sūdytas upėtakis (su prieskoniais)

Ingredientai:

  • 800 g upėtakio filė
  • 2 valg. šaukštai druskos
  • 2 valg. šaukštai cukraus
  • 1 arb. šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 1 arb. šaukštelis malto kumino
  • ½ arb. šaukštelio muskato riešuto
  • 1 valg. šaukštas smulkintų krapų

3. Lengvai sūdyta lašiša su konjaku (išskirtinė)

Ingredientai:

  • 500 g lašišos filė
  • 2 valg. šaukštai druskos
  • 1 valg. šaukštas cukraus
  • 5 pipirų grūdeliai
  • 1 arb. šaukštelis konjako

Rezultatas: Sultinga, skani ir daug pigesnė už parduotuvėje pirktą! Pasigaminkite jau šiandien ir nustebinkite šeimą. Skanaus!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.