Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šį receptą atsivežiau iš kaimo: vos per 20 minučių gausite visą kalną sausainių – labai minkšti ir skanūs

Sausainiai iš kaimo
2 min. skaitymo

Valandų valanas praleisti prie orkaitės – ne išeitis, ypač kai norisi kažko skanaus ir greito. Tuomet į pagalbą ateina senas geras receptas: sausainiai su uogiene, kurie paruošiami per dvidešimt minučių, be sudėtingų ingredientų ir ilgo laukimo. Tiesiog sumaišykite, suformuokite, iškepkite – ir viskas.

Šie sausainiai – tarsi išsigelbėjimas įprastą vakarą, kai nenorite naudoti tešlos maišyklės ar barstyti miltų ant stalo. Tešla minkšta ir elastinga, o viduje – šaukštas uogienės, kuri yra tarsi įdaras. Paruošimui reikės:

  • 120 g sviesto;
  • 2 šaukštai grietinės;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • apie 250 g miltų;
  • bet kokia tiršta uogienė arba džemas.

Sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, įmaišykite grietinę ir druską. Tada palaipsniui įmaišykite miltus su kepimo milteliais ir minkykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Svarbiausia nepersistengti su miltais, tegul tešla išlieka šiek tiek elastinga.

Tada dar lengviau: atspauskite tešlos gabalėlį, susukite jį į rutulį rankose, pirštu padarykite nedidelę įdubą ir įdėkite arbatinį šaukštelį uogienės. Galite sujungti kraštus, padarydami „vokelį”, arba palikti jį atvirą, kaip mažą krepšelį. Tada reikia sudėti sausainius ant kepimo popieriaus ir dėti juos į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje 15–17 minučių.

Sausainiai paraudonuoja, o uogienė viduje švelniai kunkuliuoja, tarsi primindama, kad didžiausią malonumą teikia paprasti dalykai. Ištraukiate ir nereikia laukti: traški plutelė, minkštas vidurys, lengvas saldumas.

Nors receptas elementarus, kaskart jis gaunasi vis kitaip. Viskas priklauso nuo uogienės: įdėjus abrikosų, sausainiai gaunasi saulėti ir minkšti, įdėjus vyšnių – malonaus rūgštumo, o slyvų – kvapnūs ir sodrūs.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.