Iškepę šiuos moliūgų sausainius, pasinersite į apelsinų pasaulį – kepiniai kvapnūs ir minkšti. Tokį gardų skanėstą norėsis gaminti vėl ir vėl, kol tik tęsis moliūgų sezonas.
Jums reikės
- 300 g moliūgo
- 400 g miltų
- 2 kiaušiniai
- 100 ml aliejaus
- 100 g cukraus
- 50 g cukraus pudros
- 10 g vanilinio cukraus
- 16 g kepimo miltelių
Paruošimas
Norėdami iškepti skanius sausainius, nulupkite moliūgą. Išvirkite arba kepkite orkaitėje. Sutrinkite šakute arba pertrinkite per sietelį. Sumaišykite su kiaušiniais, aliejumi, cukrumi, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Gerai išmaišykite.
Jei norite, įberkite cinamono arba muskato riešuto. Galite įberti šiek tiek smulkintų graikinių riešutų. Persijokite miltus ir po truputį suberkite juos į moliūgų masę, minkydami tešlą.
Ji turėtų būti minkšta, elastinga ir beveik nelipti prie rankų. Atskirkite tešlos gabalėlį, suformuokite rutulį ir apvoliokite miltuose. Sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
Palikite daug vietos tarp sausainių, nes kepdamiesi jie gerokai pakils. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepkite 30 minučių. Kai sausainiai atvės, pabarstykite juos cukraus pudra.
Patarimai
Šie moliūgų sausainiai atrodo labai ryškiai. Plutelė traški, o vidus labai minkštas ir švelnus. Jei norite paįvairinti receptą, galite įdėti žiupsnelį imbiero arba šiek tiek citrinos žievelės.
Neberkite per daug miltų, kad tešla išliktų minkšta. Geriau patepkite rankas aliejumi – tada tešla visiškai neprilips. Su tokiais moliūgų sausainiais pajusite tikrą rudens nuotaiką. Metalinėje dėžutėje sausainiai puikiai išsilaiko 4–5 dienas.