Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Užpyliau kepenėles verdančiu vandeniu ir įbėriau garstyčių: dabar visada jas taip gaminu – dar niekada neragavau tokių minkštų, sultingų ir skanių kepenėlių

Skanios kepenėlės
3 min. skaitymo

Šis receptas tapo vienu iš mano mėgstamiausių, ir esu tikra, kad jis sužavės ir jus! Paslaptis paprasta – kepenėlės, užpiltos verdančiu vandeniu ir troškintos su garstyčiomis, tampa neįtikėtinai minkštos ir sultingos. Jei laikysitės kelių smulkių, bet svarbių niuansų, rezultatas pranoks visus lūkesčius. Net tie, kurie paprastai kepenų nemėgsta, prašo pakartoti – patikrinta praktiškai!

Kokias kepenėles rinktis

Šiam receptui tinka bet kokios kepenėlės: jautienos, vištienos ar kiaulienos – pasirinkimas jūsų. Metodas universalus, todėl ir jautienos, ir vištienos kepenėlės gausis vienodai minkštos bei gardžios.

Kulinarijos paslaptys

1. Užpylimas verdančiu vandeniu
Kepenėles supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite 2–3 minutes. Jautienos kepenėlėms prieš tai pašalinkite plėveles ir gyslas.
Anksčiau kepenėles mirkydavau piene, tačiau verdančio vandens metodas pasirodė daug efektyvesnis – jis pašalina kartumą, kvapą ir suteikia patiekalui švelnumo.

2. Svogūnų pagrindas
Įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite 3–4 svogūnus, supjaustytus pusžiedžiais. Įberkite arbatinį šaukštelį cukraus ir žiupsnelį druskos – cukrus paryškina svogūnų saldumą ir suteikia patiekalui subtilų skonį.

3. Česnakas ir prieskoniai
Kai svogūnai lengvai apskrus, įdėkite 2 susmulkintas česnako skilteles. Po minutės sudėkite kepenėles, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Troškinkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes.

4. Grietinės ir garstyčių padažas
Sumaišykite 4 šaukštus grietinės su kupinu arbatiniu šaukšteliu garstyčių. Jei grietinė tiršta, įpilkite 2 šaukštus vandens. Supilkite padažą į keptuvę su kepenėlėmis, išmaišykite ir troškinkite dar 10–12 minučių.

Garstyčios čia būtinos – jos suteikia patiekalui pikantiško charakterio ir subalansuoja kepenų skonį.

Kepenėlių troškinimas
Kepenėlių troškinimas

Sudedamosios dalys

  • Kepenėlės (bet kokios) – 700 g
  • Svogūnai – 3–4 vnt.
  • Česnakas – 2 skiltelės
  • Grietinė – 4 šaukštai
  • Garstyčios – 1 arb. šaukštelis (kupinas)
  • Vanduo – 2 valg. šaukštai (jei reikia)
  • Prieskoniai, druska, pipirai – pagal skonį

Kaip patiekti

Šios švelnios kepenėlės grietinės ir garstyčių padaže puikiai dera su bulvių koše, grikiais, ryžiais ar makaronais. Bet jos tokios skanios, kad tinka net su šviežios duonos riekele.

Kepenėlių gaminimas
Kepenėlių gaminimas

Papildoma paslaptis – vištienos kepenėlės

Jei norite, kad vištienos kepenėlės būtų dar minkštesnės, supjaustykite jas mažesniais gabalėliais. Tada net tie, kurie nemėgsta kepenų, pamanys, kad tai mėsa – patikrinta šeimos eksperimentais!

Subtilus česnako aromatas, švelnus garstyčių aštrumas ir svogūnų saldumas susilieja į vieną harmoniją. Pabandykite bent kartą – ir šis paprastas triukas taps jūsų mėgstamu kepenėlių paruošimo būdu.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.