Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pasigaminkite braškių uogienės patys: paprastas receptas, kuris išsaugo vasaros skonį

Braškių uogienė
2 min. skaitymo

Norite užfiksuoti vasarą stiklainyje? Naminė braškių uogienė – tarsi šaukštelis saulės: saldi, gaivi ir kupina džiaugsmo. Jai prireiks vos kelių ingredientų ir šiek tiek laiko, o rezultatas – skonis, kuris praskaidrina rytą ar desertą. Uogienę galima tepti ant skrebučio, įmaišyti į jogurtą ar naudoti kepiniams.

Kodėl verta virti uogienę namuose

Braškių uogienės virimas – ne tik receptas, bet ir mažas kasdienybės ritualas. Pjaustant braškes ir maišant puode kunkuliuojantį mišinį, virtuvė prisipildo šilumos ir ramybės. Be to, naminė uogienė – sveikesnė alternatyva pirktinėms, nes galima kontroliuoti cukraus kiekį ir išvengti priedų.

Kai braškių sezonas ar prekybos vietose taikomos nuolaidos, tai puikus metas pasigaminti atsargų žiemai. Kiekvienas stiklainis primins saulėtą dieną, kai namuose kvepėjo uogomis.

Paprastas braškių uogienės receptas

Jums reikės:

  • 500 g šviežių braškių
  • 200 g cukraus
  • ½ citrinos sulčių

Nuplaukite braškes, pašalinkite kotelius ir perpjaukite pusiau. Sudėkite į puodą su cukrumi ir citrinos sultimis. Kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 15–20 minučių, kol mišinys sutirštės. Retkarčiais pamaišykite, kad nepriliptų prie dugno.

Norite lygesnės tekstūros – lengvai sutrinkite braškes šakute arba rankiniu trintuvu. Kai uogienė paruošta, leiskite jai šiek tiek atvėsti ir supilkite į švarius, sterilizuotus stiklainius. Sandariai uždarykite ir laikykite šaldytuve – skonis išliks apie dvi savaites.

Patarimas: prieš pildami uogienę stiklainius pavirkite 10 minučių vandenyje – taip ji išliks šviežia ilgiau. Norite eksperimentuoti? Įberkite žiupsnelį vanilės, cinamono ar net kardamono – šie prieskoniai suteiks šilumos ir išskirtinumo.

Braškių uogienės gaminimas
Braškių uogienės gaminimas

Kaip mėgautis ir laikyti

Braškių uogienė – universali: tinka pusryčiams su skrebučiu, desertams, pyragams ar net sūrio lėkštėms. Ji suteikia malonaus saldumo ir spalvos bet kokiam patiekalui.

Didelę partiją galite užšaldyti mažesniais kiekiais – atidarius stiklainį žiemą, braškių aromatas akimirksniu sugrąžins į vasarą.

Skonio meditacija

Uogienės virimas – tarsi trumpa meditacija. Lėtai maišant tirštėjantį mišinį, dingsta dienos įtampa, o virtuvėje įsivyrauja ramybė. Naminė uogienė – paprastas, bet širdžiai artimas būdas sukurti džiaugsmą kasdien.

Atidarykite stiklainį, užtepkite šaukštelį ant skrebučio – ir priminsite sau, kad net paprastas pusrytis gali turėti vasaros skonį.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.