Ar galima pagaminti sūrio pyragą be orkaitės, miltų, sviesto ir net cukraus? Pasak kulinarės ir knygų autorės Jennifer Lee, taip – tereikia trijų paprastų ingredientų ir šiek tiek kantrybės. Rezultatas – švelnus, purus ir subtiliai saldus desertas, kuris primena klasikinį varškės pyragą, bet pagaminamas kur kas greičiau.
Trys ingredientai, jokio streso virtuvėje
Jums prireiks tik:
- 170 g varškės,
- 4 kiaušinių,
- baltojo šokolado.
Baltasis šokoladas čia pakeičia tiek cukrų, tiek sviestą, suteikdamas desertui kreminės konsistencijos ir subtilaus saldumo.

Kaip paruošti šį varškės stebuklą
Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Varškę ir trynius išplakite mikseriu, kol masė taps vientisa ir glotni. Ištirpinkite baltąjį šokoladą (geriausia – vandens vonelėje) ir atsargiai įmaišykite į varškės mišinį.
Atskirtame dubenyje kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir švelniai įmaišykite į pagrindinę tešlą – tai suteiks pyragui lengvumo.
Ne orkaitėje, o dvigubame katile
Pyragas gaminamas dvigubame katile, todėl jo tekstūra tampa švelni ir drėgna, tarsi iš konditerijos vitrinos. Kepimo formą su tešla įdėkite į dubenį su karštu vandeniu ir kaitinkite apie 45 minutes.
Po to pyragą išjunkite, palikite šaltoje, neišjungtoje orkaitėje dar 45 minutėms – taip jis „subręs“ be papildomos šilumos. Galiausiai įdėkite jį į šaldytuvą, kad sustingtų.
Tobulas desertas be sąžinės graužaties
Jennifer Lee pataria: dvigubas puodas neturi būti per gilus – kitu atveju pyragas gali gautis tirštas ir prarasti purumą. Taip pat neverta jo kepti įprastoje orkaitėje, nes per didelė temperatūra gali sugadinti skonį.
Šį nekeptą sūrio pyragą galima laikyti šaldytuve kelias dienas, o prieš patiekiant pabarstyti tarkuotu šokoladu arba cukraus pudra.
Tai vienas iš tų receptų, kurie įrodo, kad paprastumas virtuvėje gali būti rafinuotas – trys ingredientai, jokio vargo, o skonis toks, kad norisi dar vieno gabalėlio.

