Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl prieš kepant bulves reikia nuplikyti verdančiu vandeniu: triukas, kurį žino tik profesionalai

Nuplaukite bulves
2 min. skaitymo

Keptos bulvės atrodo paprastas patiekalas – bet iškepti jas traškias išorėje ir švelnias viduje pavyksta toli gražu ne visiems. Virtuvės profesionalai turi vieną nedidelę, bet lemtingą paslaptį: užplikyti bulves verdančiu vandeniu prieš kepimą.

Krakmolas – nematomas kaltininkas

Bulvėse gausu krakmolo. Kai žalias riekeles tiesiog dedame į aliejų, krakmolas reaguoja su drėgme, sudarydamas lipnų sluoksnį. Bulvės ima troškintis savo sultyse, tampa riebios, o ne traškios.

Trumpas „karštas dušas“ išverda paviršinį krakmolą – susiformuoja plona plėvelė, kuri neleidžia riekelėms sugerti perteklinio aliejaus. Būtent ši plėvelė vėliau virtuvėje tampa auksine, traškia odele.

Kaip atlikti šį žingsnį teisingai

  1. Supjaustykite bulves vienodo storio riekelėmis.
    Taip jos tolygiai apvirs ir apskrus.
  2. Užvirkite didelį kiekį pasūdyto vandens.
  3. Panardinkite bulves 60–90 sekundžių.
    Ne ilgiau – čia ne virimas, o tik paviršiaus apdorojimas.
  4. Ištraukite ir kruopščiai nusausinkite.
    Popieriniai rankšluosčiai privalomi: kuo sausesnis paviršius, tuo traškesnis rezultatas.
  5. Kepkite gerai įkaitintame aliejuje – geriausia keptuvėje, kurioje bulvės turės erdvės ir nesilies tarpusavyje.

Rezultatas, kuris nustebins

Vos keli papildomi žingsniai – ir turėsite bulves su restorano kokybės plutele:
išorėje – traškios, auksinės ir kvapnios,
viduje – švelnios, purios, tirpstančios burnoje.

Svečiai varžysis, kas pirmas paims paskutinę riekelę, o jūs tyliai nusišypsosite – nes žinosite, kad viskas prasidėjo nuo vienos minutės verdančiame vandenyje.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.