Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vienas ingredientas, kuris pavers bulvių blynus auksiniais ir traškiais: paslaptis slypi rūgštyje

Geltoni bulviniai blynai
2 min. skaitymo

Bulvių blynai – tai klasika, kuri kvepia namais. Tačiau kiekvienas, kas juos kepė, žino tą nusivylimą: šviesūs, gardūs blyneliai dar prieš patekdami į keptuvę ima tamsėti, o ištraukti atrodo ne auksiniai, o pilkai rudi. Laimei, yra vienas paprastas triukas, kuris ne tik sustabdo bulvių tamsėjimą, bet ir pagerina jų skonį.

Paslaptis – citrinos rūgštis arba sultys

Bulvės tamsėja dėl oksidacijos proceso, kai krakmolas reaguoja su oru. Kad to išvengtumėte, į šviežiai tarkuotas bulves įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių arba įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties.

Rūgštis sustabdo fermentus, atsakingus už rudavimą, todėl bulvių masė išlieka šviesi net po kepimo. Be to, citrina sustiprina bulvių skonį – blyneliai įgauna subtilų gaivumą ir tampa dar gardesni.

Papildomi ingredientai, kurie pakels skonį į kitą lygį

Norint, kad bulvių blynai būtų ne tik gražūs, bet ir skanūs, verta pridėti keletą paprastų produktų:

  • Tarkuotas svogūnas – suteikia sultingumo ir, kaip ir citrina, neleidžia masei tamsėti.
  • Krakmolas (bulvių arba kukurūzų) – šaukštas šio ingrediento padarys blynelius traškesnius, ypač jei bulvės vandeningos.
  • Grietinė arba kefyras – keli šaukštai suteiks švelnumo ir kreminės tekstūros.

Profesionalūs virėjai pataria druską dėti tik prieš pat kepant, kad bulvės neišskirtų per daug vandens.

Kaip kepti, kad blynai būtų auksiniai, o ne riebaluoti

  • Keptuvę įkaitinkite gerai – tik tada dėkite tešlą.
  • Neskubėkite versti – leiskite paviršiui sutvirtėti ir įgauti auksinę plutelę.
  • Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Tiek tereikia – keli lašai citrinos ir trupučio kantrybės. Rezultatas: auksiniai, kvapnūs ir traškūs bulvių blynai, kokius prisimename iš vaikystės.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.