Kas galėjo pagalvoti, kad išblizginti indus iki spindesio galima be kempinės, be trynimo ir be brangių ploviklių? Viskas, ko reikia – keli šaukštai paprastų produktų, kurie jau stovi jūsų virtuvės spintelėje. Šis metodas ne tik palengvina darbą, bet ir saugo rankas nuo agresyvių chemikalų.
Kodėl verta atsisakyti kempinės
Virtuvinė kempinė yra vienas purviniausių daiktų namuose – joje knibžda daugiau bakterijų nei ant klozeto dangčio. Be to, po kelių plovimų ji pradeda skleisti nemalonų kvapą ir braižo paviršius. Tad jei galima išsiversti be jos, kodėl gi ne?
Kaip plauti indus be kempinės
Pagrindinis šio metodo herojus – garstyčių milteliai. Jie turi natūralių valomųjų savybių, puikiai tirpdo riebalus ir švelniai abrazyviai nuvalo net įsisenėjusį purvą.
Jums reikės:
- 2–3 šaukštų garstyčių miltelių;
- 1 šaukšto sodos;
- užvirinto vandens.
- Ant nešvarių indų, ypač ant keptuvių ar puodų dugno, tolygiai pabarstykite garstyčių miltelius.
- Įberkite šaukštą sodos – ji sustiprins valomąjį efektą ir sukurs švelnų abrazyvą.
- Užpilkite verdantį vandenį, kad apsemtų visą paviršių.
Mišinys iškart pradės šnypšti ir formuos tirštą, aktyvią pastą. Palikite indus 15–20 minučių – per tą laiką vyksta natūrali cheminė reakcija, kuri suardo pridegusį maistą, riebalus ir anglies nuosėdas.

Rezultatas – be trynimo ir be chemijos
Kai vanduo atvės, tiesiog perbraukite paviršių ranka arba šluoste. Purvas pažodžiui „atsiklijuoja“ – nereikia nei braižyti, nei trinti. Net senos kiaušinio, sūrio ar aliejaus dėmės dingsta be pastangų.
Galiausiai tiesiog nuskalaukite švariu vandeniu – ir jūsų indai spindės.
Papildomas privalumas
Garstyčios ne tik valo, bet ir neutralizuoja kvapus. Po šio proceso indai kvepia švariai, be jokių sintetinių „citrininių“ kvapų, o rankos išlieka švelnios, nes nereikia naudoti stiprių ploviklių.
Apibendrinimas
Vos keli šaukštai garstyčių ir sodos – ir jūsų virtuvės rutina pasikeis visam laikui. Jokių kempinių, jokių chemikalų, jokio vargo. Tiesiog užpilkite, palaukite ir nuplaukite – o indai spindės taip, lyg būtų nauji.

