Kartais tobulas desertas slypi paprastume. „Naminis draugas“ – tai senovinis pyragėlis, kuris kvepia vaikyste, jaukumu ir šviežiai lydytu sviestu. Jo pavadinimas atsirado ne be priežasties: šis kepinys išties elgiasi kaip geras draugas – visada šalia, kai reikia saldumo, ir niekada nenuvilia.
Minkšta, puri tešla, traškūs graikiniai riešutai, saldžios razinos ir tirpstantis šokoladas – tai klasikinis derinys, dėl kurio šis pyragas tinka tiek įprastai popietės kavai, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai
- 4 kiaušiniai
- 250 g cukraus
- 1 pakelis vanilinio cukraus
- 400 g miltų
- 1 pakelis kepimo miltelių
- 150 g margarino arba sviesto
- 125 ml pieno
- 100 g šokolado (lašelių arba smulkintų gabalėlių)
- 100 g smulkintų graikinių riešutų
- 100 g razinų (vietoj jų tinka džiovintos spanguolės, abrikosai ar slyvos)
Paruošimas
- Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės. Suberkite vanilinį cukrų.
- Ištirpinkite margariną arba sviestą, atvėsinkite ir įmaišykite į kiaušinių plakinį.
- Supilkite pieną, tuomet suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
- Įmaišykite šokoladą, riešutus ir razinas.
- Supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite apie 45 minutes 180 °C temperatūroje, kol viršus taps auksinis.
- Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės.
Patarimas
Kad pyragas išliktų šviežias, laikykite jį sandariame inde – jis nesukietės net po kelių dienų. O jei norite ypatingo efekto, prieš patiekiant užpilkite šiek tiek tirpinto šokolado arba pabarstykite cukraus pudros.
„Naminis draugas“ – tai receptas, kuris įrodo, kad geriausi desertai nereikalauja nei įmantrių ingredientų, nei didelio pasiruošimo. Tiesiog trupinėlis šilumos, šaukštas prisiminimų – ir jūsų virtuvėje vėl kvepia namais.

