Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminis pyragas su graikiniais riešutais ir šokoladu: tai sužavės visus

Naminis pyragas su šokoladu ir graikiniais riešutais
2 min. skaitymo

Kartais tobulas desertas slypi paprastume. „Naminis draugas“ – tai senovinis pyragėlis, kuris kvepia vaikyste, jaukumu ir šviežiai lydytu sviestu. Jo pavadinimas atsirado ne be priežasties: šis kepinys išties elgiasi kaip geras draugas – visada šalia, kai reikia saldumo, ir niekada nenuvilia.

Minkšta, puri tešla, traškūs graikiniai riešutai, saldžios razinos ir tirpstantis šokoladas – tai klasikinis derinys, dėl kurio šis pyragas tinka tiek įprastai popietės kavai, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai

  • 4 kiaušiniai
  • 250 g cukraus
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 400 g miltų
  • 1 pakelis kepimo miltelių
  • 150 g margarino arba sviesto
  • 125 ml pieno
  • 100 g šokolado (lašelių arba smulkintų gabalėlių)
  • 100 g smulkintų graikinių riešutų
  • 100 g razinų (vietoj jų tinka džiovintos spanguolės, abrikosai ar slyvos)

Paruošimas

  1. Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės. Suberkite vanilinį cukrų.
  2. Ištirpinkite margariną arba sviestą, atvėsinkite ir įmaišykite į kiaušinių plakinį.
  3. Supilkite pieną, tuomet suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
  4. Įmaišykite šokoladą, riešutus ir razinas.
  5. Supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite apie 45 minutes 180 °C temperatūroje, kol viršus taps auksinis.
  6. Iškepusį pyragą atvėsinkite ant grotelių, supjaustykite gabalėliais ir mėgaukitės.

Patarimas

Kad pyragas išliktų šviežias, laikykite jį sandariame inde – jis nesukietės net po kelių dienų. O jei norite ypatingo efekto, prieš patiekiant užpilkite šiek tiek tirpinto šokolado arba pabarstykite cukraus pudros.

„Naminis draugas“ – tai receptas, kuris įrodo, kad geriausi desertai nereikalauja nei įmantrių ingredientų, nei didelio pasiruošimo. Tiesiog trupinėlis šilumos, šaukštas prisiminimų – ir jūsų virtuvėje vėl kvepia namais.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.