Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Naminės bandelės-sraigės su razinomis – minkštos, lengvos ir saldžios, lyg iš pasakos

Naminės bandelės su razinomis
2 min. skaitymo

Kvapnios, purios ir švelniai saldžios – šios bandelės primena vaikystę, kai virtuvėje kvepėjo cinamonu ir vanile. Jos tinka pusryčiams, prie kavos ar arbatos, o ką tik ištrauktos iš orkaitės – tiesiog tirpsta burnoje.

Reikės:

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 250 ml šilto pieno
  • 100 g cukraus
  • 80 g sviesto (ištirpinto)
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 60 g sviesto (minkšto)
  • 3–4 šaukštai cukraus
  • 1–2 šaukšteliai cinamono (nebūtina, bet labai tinka)
  • 100 g razinų
  • (jei norite – truputis smulkintų riešutų arba cukruotų vaisių)

Aptepimui:

  • 1 kiaušinis (plakimui)
  • Šiek tiek cukraus pudros ar medaus glajui
Skanios naminės bandelės
Skanios naminės bandelės

Gaminimas:

1. Aktyvuokite mieles.
Šiltame piene ištirpinkite šaukštelį cukraus, įberkite mieles ir palikite 10–15 min., kol suputos.

2. Paruoškite tešlą.
Dubenyje sumaišykite likusį cukrų, trynius, ištirpintą sviestą, vanilinį cukrų, druską ir suaktyvintas mieles. Po truputį berkite miltus ir minkykite, kol tešla taps elastinga, švelni ir nelips prie rankų (apie 10 min.).

3. Kildinkite.
Uždengę rankšluosčiu palikite šiltai maždaug 1–1,5 val., kol padvigubės.

4. Paruoškite įdarą.
Razines užpilkite karštu vandeniu ar romu ir palikite 10 minučių, kad suminkštėtų. Nukoškite.

5. Formuokite bandeles.
Pakilusią tešlą iškočiokite į stačiakampį (apie 0,5 cm storio). Patepkite minkštu sviestu, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir razinomis.
Suvyniokite į volelį ir supjaustykite 2–3 cm pločio gabalėliais. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą – tarp jų palikite šiek tiek vietos.

6. Dar kartą pakildinkite.
Palikite bandeles dar 20–30 min., kad šiek tiek paaugtų.

7. Kepkite.
Patepkite plakto kiaušinio paviršiumi. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 20–25 minutes, kol gražiai pagels.

8. Pabaigai – saldus prisilietimas.
Dar šiltas bandeles galite patepti šiek tiek medumi arba apibarstyti cukraus pudra.

Rezultatas:

Purus vidus, traški plutelė, lengvas sviesto ir vanilės aromatas. Kiekvienas kąsnis – lyg mažas grįžimas į pasaką, kurioje namai kvepia šiluma ir jaukumu.

Patarimas: jei norite ypatingo varianto – į tešlą įlašinkite šaukštelį romo ar apelsinų žievelės. Kvapas bus neįtikėtinas!

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.