Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šis kūčiukų receptas užkariauja internetą – jie būna minkšti kaip debesys ir kvepia tikromis Kalėdomis

Kūčiukų receptas
2 min. skaitymo

Kūčiukai ne tik užbaigia Kūčių vakarienę – jie kuria namų jaukumą, sugrąžina vaikystės prisiminimus ir paskleidžia kvapą, kurio niekas nesupainios su kitu. Bet kodėl vieniems jie pavyksta purūs, o kitiems – kieti kaip akmenukai? Paslaptis slypi tešlos proporcijose ir keliuose mažai žinomuose triukuose.

Šis SEO optimizuotas receptas ne tik aiškiai pateikia žingsnius, bet ir padės iškepti kūčiukus, dėl kurių jūsų šeima prašys papildomos porcijos.

INGREDIENTAI

(Tobulai minkštiems ir kvapniems kūčiukams)

  • 500 g kvietinių miltų
  • 25 g šviežių mielių
  • 200 ml šilto vandens
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai aguonų
  • 3 šaukštai aliejaus
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 pakelis vanilinio cukraus (nebūtina, bet suteikia aromatą)

KAIP PAGAMINTI KŪČIUKUS: ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

1. Paruoškite raugą (tai lemia, ar kūčiukai iškils).

Į šiltą (ne karštą!) vandenį suberkite cukrų, sutrupinkite mieles ir išmaišykite. Palikite 10–15 minučių, kol suputos.

2. Sumaišykite tešlą.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, druską, aguonas ir vanilinį cukrų. Supilkite raugą ir aliejų. Minkykite, kol tešla taps elastinga ir nebelips prie rankų.

3. Leiskite tešlai pakilti.

Uždengtą indą padėkite į šiltą vietą 1 valandai. Tešla turi padvigubėti – tai garantuoja purius kūčiukus.

4. Formuokite kūčiukus.

Iškilusią tešlą padalykite į kelias dalis. Iš kiekvienos sukočiokite volelius ir supjaustykite 1–2 cm gabaliukais. Suapvalinkite lengvai tarp delnų.

5. Kepkite iki auksinės spalvos.

Sudėkite kūčiukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite 190 °C temperatūroje 12–15 minučių.

6. Pasirinktinai – suteikite jiems klasikinio minkštumo.

Iškepusius apšlakstykite saldintu vandeniu (vanduo + truputis cukraus). Tai suteiks kūčiukams švelnų, drėgną paviršių.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.