Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jie prašo manęs jį kepti vėl ir vėl: „Saulės“ pyragas – tikrai skanesnis nei pirktiniai. Rekomenduoju

„Saulės“ pyragas
2 min. skaitymo

Naminiai pyragai visada buvo vieni geidžiamiausių patiekalų. „Saulės“ pyragas vertinamas dar labiau, nes jį lengva paruošti net ir turint mažai patirties. Šis receptas sukurtas pagal klasikinį biskvitą su grietine – tešla pakankamai tvirta, kad išlaikytų vaisių griežinėlius, tačiau išlieka minkšta ir purus.

Reikės:

  • trijų vidutinio dydžio kiaušinių;
  • stiklinės cukraus;
  • 80–100 g sviesto;
  • 3 šaukštų grietinės;
  • miltų ir kepimo miltelių.

Kaip paruošti tešlą

Išplakite kiaušinius su cukrumi iki vientisos, purus masės – svarbu, kad cukrus visiškai ištirptų. Taip tešla bus lygi ir neišsausės kepant.

Sviestą ištirpinkite ir leiskite šiek tiek atvėsti – šiltas sviestas geriau susijungs su kiaušinių mase. Grietinė suteiks tešlai plastiškumo, todėl ją lengvai supilsite į formą. Miltus berkite palaipsniui, tik tiek, kad gautumėte skystą, bet ne vandeningą konsistenciją. Kepimo milteliai suteiks tešlai pakilimo ir stabilumo, net jei ant viršaus bus vaisių sluoksnis.

„Saulės“ pyragas
„Saulės“ pyragas

Kodėl pyragas vadinamas „Saule“?

Pavadinimas kilo nuo dekoratyvinio vaisių išdėstymo. Geriausiai tinka obuoliai arba kriaušės – jų griežinėliai kepdami išlaiko formą ir gražiai karamelizuojasi. Riekeles išdėliokite spindulių forma nuo centro link kraštų. Tai suteiks pyragui estetinį vaizdą ir padės vaisiams tolygiai iškepti. Rekomenduojama pjaustyti plonai, kad viduryje neliktų neapkeptų vietų, o tekstūra po atvėsimo būtų elastinga.

Kepimas

Pyragą kepkite 170–175 °C temperatūroje 35–45 minutes. Tiksli trukmė priklauso nuo orkaitės, todėl geriausia tikrinti mediniu iešmeliu – ištrauktas jis turi būti sausas. Pyragas paruoštas, kai švelniai spustelėtas per vidurį nustoja spyruokliuoti.

Leiskite pyragui šiek tiek pravėsti, tuomet atsargiai išimkite iš formos, kad vaisių sluoksnis liktų tvarkingas.

Komentarų: 1
  • Jei jau rašoma kiek ko dėti, tai ir miltų reikėtų parašyti kiek tiksliai dėti. O ne iš oro. Kas per netikę rašytojai rašo. Tokie teceptai nieko verti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.