Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Paprastas šventinių sausainių su uogiene receptas

Paprastas šventinių sausainių su uogiene receptas
2 min. skaitymo

Šie minkšti, sviestiniai sausainiai su uogiene – tai paprastas, greitas ir visada laukiamas desertas, puikiai tinkantis šventėms, jaukiam savaitgalio popiečiui ar kasdieniam saldžiam skanėstui.

Sviestiniai sausainiai su uogiene – klasikiniai, švelniai trupantys, maloniai saldūs ir visuomet primenantys namų jaukumą. Jie gaminami lengvai, skonis subtiliai sviestinis, o vaisinis viduriukas suteikia gaivos. Įdarui galima rinktis įvairias uogienes, o pačius sausainius, jei norisi, apvolioti kokosų miltuose.

Ingredientai

  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 120 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 1 a. š. vanilinio cukraus arba kelis lašai vanilės esencijos
  • 2 kiaušiniai
  • tarkuota citrinos žievelė arba keli lašai citrinos esencijos
  • 1 v. š. uogienės (tešlai)
  • 430 g kvietinių miltų
  • ½ v. š. kepimo miltelių
  • uogienė įdarui (persikų, braškių, aviečių ar kita mėgstama)
  • kokosų miltai pabarstymui (nebūtina)
Sviestiniai sausainiai su uogiene
Sviestiniai sausainiai su uogiene

Paruošimas

  1. Dideliame dubenyje sviestą, cukrų, druską ir vanilę išplakite iki purios, šviesios masės.
  2. Įmuškite kiaušinius, suberkite citrinos žievelę arba įlašinkite esencijos, įdėkite šaukštą uogienės ir gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Pirmiausia masę lengvai išmaišykite šluotele, tuomet greitai suminkykite rankomis.
  4. Tešlą palaikykite šaldytuve apie 30 minučių (arba šaldiklyje 15 min.), kad sutvirtėtų ir būtų lengviau formuoti.
  5. Imkite maždaug 30 g tešlos gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir lengvai suplokštinkite.
  6. Kiekvieno sausainio centre pirštu arba šaukštelio galu padarykite duobutę.
  7. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpus.
  8. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol sausainių kraštai lengvai paruduos.
  9. Atvėsusius sausainius užpildykite pasirinkta uogiene.
  10. Norėdami, galite apvolioti kokosų miltuose. Tai neprivaloma – sausainiai puikūs ir be to.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.