Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Minkšti šventiniai sausainiai su imbieru ir cinamonu: gruodžio klasika, kuri visada žavi

Minkšti šventiniai sausainiai su imbieru ir cinamonu
Reklama

2 min. skaitymo

Gruodis turi savo kvapą – tai cinamonas, imbieras ir šilti, ką tik iš orkaitės ištraukti sausainiai. Šis receptas sujungia viską, kas geriausia žiemos sezonui: minkštą, kvapnią tešlą, lengvą paruošimą ir neblėstantį šventinį jaukumą. Tokie sausainiai puikiai tinka jaukioms šeimos popietėms, kalėdiniam stalui arba kaip dovana, kurią darant rankomis sunku suklysti.

Ingredientai

  • 290 g universalių miltų
  • 2 arb. šaukšteliai malto imbiero
  • 1 1/2 arb. šaukštelio malto cinamono
  • 1/2 arb. šaukštelio kepimo sodos
  • 1/4 arb. šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 1/4 arb. šaukštelio smulkios jūros druskos
  • 170 g sviesto, kambario temperatūros
  • 100 g šviesiai rudojo cukraus
  • 120 ml tamsios melasos
  • 1 didelis kiaušinis (kambario temperatūros)
Minkšti šventiniai sausainiai su imbieru ir cinamonu
Minkšti šventiniai sausainiai su imbieru ir cinamonu

Paruošimas

  1. Dubenyje persijokite miltus, imbierą, cinamoną, kepimo sodą, gvazdikėlius ir druską.
  2. Kitame dubenyje išplakite sviestą, rudąjį cukrų ir melasą iki purios masės. Įmuškite kiaušinį ir dar šiek tiek paplakite.
  3. Po truputį įmaišykite sausus ingredientus – maišykite, kol tešla taps minkšta ir vientisa.
  4. Tešlą išverskite ant miltais pabarstyto paviršiaus, suformuokite diską, padalinkite į tris dalis, švelniai suplokite ir suvyniokite į foliją. Šaldykite mažiausiai 1 valandą.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir paruoškite skardą su kepimo popieriumi.
  6. Atvėsusią tešlą iškočiokite iki maždaug 6 mm storio. Formelėmis išspauskite norimas figūras ir dėkite ant skardos.
  7. Kepkite 9–10 minučių, kol krašteliai lengvai apskrus, o vidus liks minkštas.
  8. Leiskite atvėsti ant grotelių. Laikykite sandariame inde – išsilaikys švieži iki savaitės.
  9. Norėdami papildomo šventinio žavesio, papuoškite cukraus pudra, glajumi ar spalvotais burbuliukais.

Kodėl melasa tokia svarbi?

Melasa suteikia ne tik sodresnį skonį – būtent ji dovanoja tą švelniai kramtomą tekstūrą, dėl kurios šie sausainiai tampa tokie nepamirštami. Ji sustiprina imbiero ir cinamono aromatus ir suteikia sausainiams gražų, natūraliai tamsesnį atspalvį.

Reklama

Tobulas gruodžio receptas – paprastas, aromatingas ir visuomet priverčiantis namus kvepėti šventėmis.

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią, patikimą ir naudingą informaciją, padedančią geriau suprasti pasaulį aplink mus. Siekiu padėti atrasti svarbiausias žinias ir dalintis įvykiais, kurie gali turėti realią įtaką mūsų kasdieniam gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.