Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Restorano lygio lašiša: prancūzų šefo receptas, kuris visada sužavi svečius

Restorano lygio lašiša
3 min. skaitymo

Prancūziška lašiša su kreminiu padažu – tai patiekalas, kuris suteikia vakarienei išskirtinumo be sudėtingų technikų ar ilgų valandų virtuvėje. Šio klasikinio recepto paslaptimis pasidalijo prancūzų virtuvės šefas ir buvęs restorano savininkas Joelis Mielis, o jo patarimai leidžia namuose pasigaminti žuvį, kurios skonis prilygsta aukštos klasės restoranams.

Lašiša puikiai tinka tiek kasdienai, tiek vakarienei svečiams – ją lengva derinti su įvairiais marinatais ir padažais, o tinkamai paruošta ji išlieka sultinga, minkšta ir švelniai aromatinga.

Reklama

Šefo paslaptis: atskirai kepama žuvies oda

Joelis Mielis tikina, kad traški lašišos odelė yra detalė, kuri visada sužavi svečius. Nors skamba įmantriai, šis būdas iš tikrųjų labai paprastas – odelė kepama atskirai, prispausta svoriu, kad neišsikraipytų, ir tampa puikiu pagardu patiekimo metu.

Ko reikės lašišos patiekalui su kreminiu špinatų padažu

Ingredientai:

  • 2 lašišos filė gabalėlių
  • druskos, pipirų
  • 1 valg. šaukšto sviesto
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 120 ml sauso baltojo vyno
  • askaloninio česnako
  • 180 ml dvigubos grietinėlės
  • 1 arbat. šaukštelio Dižono garstyčių
  • pusės citrinos sulčių
  • 60 g šviežių špinatų
Štai kaip išsikepti tobulą lašišą
Štai kaip išsikepti tobulą lašišą

Kaip kepti tobulą lašišą

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C (arba 170 °C su ventiliatoriumi).
  2. Atsargiai nuimkite filė odą, kad ji liktų vientisa.
  3. Ant kepimo skardos, išklotos pergamentu, sudėkite odeles.
  4. Apšlakstykite ištirpintu sviestu, pagardinkite druska ir pipirais.
  5. Uždenkite dar vienu pergamento lapu ir prispauskite sunkiu, karščiui atspariu daiktu, kad kepdamos odelės neišsilenktų.
  6. Kepkite apie 25 minutes, kol taps traškios ir auksinės.

Tuo metu paruoškite lašišą:

Reklama
  • Filė gabalėlius pagardinkite druska ir pipirais.
  • Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite šiek tiek sviesto su lašeliu alyvuogių aliejaus.
  • Kepkite filė po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, neuždengdami dangčiu.
    Šefas pažymi: lašiša turi būti beveik iškepusi, tačiau viduje likti švelniai rausva.

Špinatų grietinėlės padažo paruošimas

  1. Į nedidelį puodą supilkite baltąjį vyną ir citrinos sultis.
  2. Sudėkite smulkintus askaloninius česnakus ir virkite, kol skystis beveik visiškai išgaruos.
  3. Įmaišykite garstyčias, grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Virkite apie 2 minutes ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės.
  5. Sudėkite šviežius, smulkintus špinatus ir pavirkite dar 30 sekundžių, kol jie suminkštės.

Patiekimas kaip restorane

Išimkite iškeptas lašišos filė ir sudėkite į pašildytas lėkštes. Ant viršaus gausiai užpilkite kreminio špinatų padažo. Galiausiai ant viršaus uždėkite traškias, auksines žuvies odeles – jos suteiks patiekalui tekstūros ir ypatingo aromato.

Prancūzų šefas rekomenduoja lašišą patiekti su virtomis bulvėmis arba švelniu bulvių piurė – taip padažas atsiskleis labiausiai.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.