Pastarosiomis savaitėmis socialiniuose tinkluose tiesiog mirga nuo vieno recepto – naminės kebabo mėsos. Vartotojai ją giria už lengvą paruošimą, puikią tekstūrą ir skonį, kuris drąsiai konkuruoja su greito maisto kebabais. Svarbiausia – mėsą suformuoti itin plonai, iškepti vieną vientisą gabalą, o tuomet supjaustyti arba susmulkinti kaip profesionalams būdinga. Rezultatas – sultinga, aromatinga ir šiek tiek traški mėsa, kurią galima patiekti tortilijoje, bandelėje ar lėkštėje.
Ingredientai
Kebabams:
- 800 g maltos mėsos
- 1 svogūnas (tarkuotas)
- 3 skiltelės česnako
- 1½ arbatinio šaukštelio druskos
- 1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos
- ½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
- ½ arbatinio šaukštelio malto kumino
- ½ arbatinio šaukštelio čili pipiro (nebūtina)
- 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
Patiekimui:
- 4 tortilijos arba bandelės
- pomidorai
- agurkai
- svogūnai
- salotos
- kopūstai
- pasirinktas padažas

Procedūra
1. Paruoškite mėsos mišinį
Į didelį dubenį sudėkite maltą mėsą, tarkuotą svogūną, susmulkintą česnaką, druską, pipirus, saldžiąją ir rūkytą papriką, kmynus, čili pipirus ir alyvuogių aliejų.
Minkykite 2–3 minutes, kol mišinys taps kompaktiškas ir gerai susijungs.
2. Iškočiokite kuo ploniau
Mėsos masę dėkite ant kepimo popieriaus, uždenkite kitu popieriaus lapu ir iškočiokite labai ploną sluoksnį.
Taip iškepusi mėsa labiau primins klasikinį kebabo lakštą.
3. Susukite ir paruoškite kepimui
Kepimo popierių su mėsa susukite į standų ritinį ir padėkite ant kepimo skardos.
4. Kepkite
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.
Kepkite apie 20 minučių, tuomet nuimkite kepimo popierių ir supjaustykite arba suplėšykite mėsą juostelėmis.
Jei norite ypač traškių kraštelių, trumpai apkepkite mėsa keptuvėje.
5. Patiekite
Šiltą mėsą sudėkite į tortiliją arba bandelę, papildykite šviežiomis daržovėmis ir mėgstamu padažu. Suvyniokite – ir mėgaukitės tobulu naminiu kebabu.
Šis kebabas tapo socialiniuose tinkluose tikru hitu, nes leidžia visiškai kontroliuoti ingredientus – mėsą, prieskonius, daržoves ir padažus. Daugelis vartotojų teigia, kad namuose pagaminta versija yra net skanesnė nei pirktinė.

