Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip išdžiovinti obuolius žiemai, kad jie netamsėtų ir būtų skanūs

1 min. skaitymo

Džiovintų obuolių ruošimas namuose – vienas iš būdų išsaugoti puikų derlių. Džiovinti obuoliai yra puikus užkandis, jis gali padėti, jei bandysite numesti svorio ar papuošti salotas.

Džiovinti obuoliai: kaip juos paruošti tinkamai

Skanūs džiovinti obuoliai

Kokius obuolius pasirinkti džiovinimui

Atkreipkite dėmesį į prinokusius vaisius be pažeidimų ir įlenkimų. Rinkitės vidutinio dydžio, plona odele obuolius.

Kokios veislės tinka džiovinti

Rinkitės saldžiarūgščias rudens veisles. Jie išsaugos savo skonį daug geriau nei saldūs.

Obuolių paruošimas

Obuolius nuplaukite, jų nereikia nulupti, kad išsaugotumėte naudingas odelės savybes.

Supjaustykite vienodo dydžio ir storio griežinėliais arba apskritimais.

Kad obuoliai nepatamsėtų, gabalėlius 10 minučių pamerkite į rūgštų tirpalą – 10 ml citrinos sulčių 200 ml vandens.

Paskleiskite obuolius ant audinio, leiskite jiems išdžiūti.

Obuolių džiovinimas

Galite džiovinti obuolius orkaitėje 55-65 laipsnių temperatūroje, tačiau džiovinti reikėtų pradėti nuo 40-50 laipsnių temperatūros.

Kad džiovinti obuoliai būtų minkšti ir lengvai kramtomi, džiovinkite 40 laipsnių temperatūroje, palaipsniui didindami šilumą iki 55-65 laipsnių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus