Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Mandarinas gali būti saldus kaip medus: 7 paslaptys, kaip išsirinkti saldžiausią
Maistas / GėrimaiPatarimai

Mandarinas gali būti saldus kaip medus: 7 paslaptys, kaip išsirinkti saldžiausią

Ar sveika valgyti mandarinus
Dalintis

Mandarinų sezonas įsibėgėja! Kaip išsirinkti tuos pačius saldžiausius ir sultingiausius? Pasirodo, viskas paprasčiau nei galvojate! Vos kelios sekundės ir keli paprasti ženklai padės atskirti saldžiuosius mandarinus nuo rūgščiųjų tiesiog parduotuvėje. Pasiruoškite mėgautis tikru skoniu!

Kaip Išsirinkti saldų mandariną?

  1. Visų pirma, reikia pažvelgti į spalvą. Giliai oranžinis vaisius laikomas prinokusiu ir saldžiu. Blyškūs, geltoni arba žali mandarinai dažniau būna rūgštaus skonio.
  2. Saldaus mandarino odelė neturi būti per stora.
  3. Pagal svorio skirtumą taip pat galite nustatyti, kuriuos vaisius pasirinkti. Mandarinus užtenka pasverti rankose. Sunkesni turi daug sulčių, o lengvesni greičiausiai būna sausi ir ne pirmo šviežumo.
  4. Prinokę ir sultingi vaisiai skleidžia lengvą ir malonų citrusų aromatą.
  5. Kuo mandarino forma arčiau tobulo apskritimo, tuo didesnė tikimybė, kad jis saldus ir labai skanus. O suplotų vaisių reikėtų vengti.
  6. Sultingas mandarinas yra minkštas, bet elastingas. Labai minkšti ir kieti netinka.
  7. Geriau rinkitės sveriamus mandarinus, nes supakuoti gali būti rūgštūs, su daug sėklų, sausi ar neprinokę.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡 0
😕 0
😐 0
🙂 0
😍 0

Dabartinis įvertinimas: Nėra (Iš 0 balsų)

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Zylės tupinčios ant tvoros

Nekaltas paukštelis ar tylus jūsų tvoros naikintojas? Kodėl būtina plauti metalines tvoras

Metalinė tvora – ilgaamžis ir praktiškas pasirinkimas, tačiau ji turi vieną silpnybę,...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....

Kepsninės anglys

Kaip greitai uždegti grilį: paprastas būdas su servetėlėmis ir aliejumi

Vasaros vakarai kieme, draugų susibūrimai ir šeimos šventės neįsivaizduojamos be kvapnių patiekalų...