Taikant šį metodą, baltymas išlieka sveikas ir nepažeistas, o trynys išlaiko ryškiai geltoną spalvą. Tačiau kartais nutinka taip, kad trynys dėl kokių nors priežasčių patamsėja. Kai kurie mano, kad tai priklauso nuo vištos kiaušinių kokybės.
KODĖL TRYNYS TAMSĖJA?
Jei trynys gavosi pilkas, tada priežastis slypi visai ne produkto kokybėje. Paprastai tai rodo maisto gaminimo taisyklių pažeidimą. Užtenka padaryti vieną klaidą, kad kiaušiniai būtų vizualiai sugadinti. Daugeliu atvejų tamsus atspalvis yra per ilgo terminio apdorojimo rezultatas.
KAIP TINKAMAI VIRTI KIAUŠINIUS, KAD TRYNIO SPALVA IŠLIKTŲ PATRAUKLI
Supilkite pakankamai vandens ir įberkite šaukštą druskos. Po to, kai vanduo užvirs, įdėkite kiaušinius virti. Vėl užvirus vandeniui, kaitros intensyvumą geriau sumažinti. Norint pilnai (kietai) išvirti kiaušinius, užtenka 10 minučių.