Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip virti tobulus makaronus: italų šefų paslaptys
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kaip virti tobulus makaronus: italų šefų paslaptys

Kaip išvirti tobulus makaronus
Dalintis

Yra žinoma, kad makaronų tėvynė yra Italija, o tai reiškia, kad italai geriausiai žino makaronų gaminimo paslaptis. Taigi, dvi makaronų gaminimo paslaptys.

PIRMOJI PASLAPTIS

Kad gaminiai nesuliptų gaminimo metu, reikia paimti puodą ir teisingai paskaičiuoti makaronų ir vandens tūrį. Skaičiavimas labai paprastas: 100 gramų makaronų reikia įpilti vieną litrą vandens ir kiekvienam litrui vandens įdėti ½ arbatinio šaukštelio druskos.

ANTROJI PASLAPTIS

Verdant makaronus, į vandenį reikia įpilti ne tik druskos, bet ir augalinio aliejaus. Jis neleidžia spagečiams, makaronams kitiems produktams sulipti. Į puodą vidutiniškai įpilamas vienas valgomasis šaukštas aliejaus – galima naudoti saulėgrąžų arba alyvuogių aliejų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Skalbimo mašina ir išlaidos / shutterstock.com

Visą gyvenimą skalbimo mašiną naudojote neteisingai: šis vienas mygtukas sutaupys jums šimtus eurų

Ar kada nors susimąstėte, kodėl jūsų elektros sąskaitos yra tokios didelės, nors,...

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Popieriaus lapas kriauklėje

Išeidama iš namų, kriauklėje visada palieku stiklinę ir popieriaus lapą – jaučiuosi saugiau ir paaiškinsiu, kodėl

Vienos komandiruotės metu teko išsinuomoti butą. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad viskas...