Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip suprasti, kad pievagrybiai sugedo ir jų negalima valgyti

1 min. skaitymo

Maisto produktų laikymas šaldytuve nėra amžinas. O su grybais reikia būti dar atsargesniems. Vos pradėję gesti, gali padaryti didelę žalą sveikatai. Kokius grybus geriau išmesti?

1 ženklas

Kai pievagrybiai pradeda kvepėti rūsio drėgme ar puviniu, chemikalais ar kitais nešvarumais, tai yra tikras ženklas, kad jie sugedo. Reikėtų juos išmesti.

2 ženklas

Kai tik ant kepurėlių atsirado lipni danga, laikas atsikratyti grybų.

3 ženklas

Grybų kepurėlė turi būti ne tik sausa ir aksominė, bet ir vienodos spalvos. Dažniausiai tai yra baltos arba kreminės matinės spalvos. Jeigu grybai pakeitė spalvą – juos reikia išmesti.

4 ženklas

Dėmės ir taškeliai, net ir patys mažiausi, yra signalas, kad grybų nereikėtų pirkti, virti ar valgyti.

5 ženklas

Švieži grybai vidutiniškai kieti, elastingi. Kitas paprastas būdas atpažinti sugedusį grybą yra jį sulaužyti. Balta spalva viduje reiškia, kad grybai vis dar valgomi, o tamsi – priešingai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus