Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jis ištirps burnoje: kiek laiko užtrunka išvirti jautieną?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
2 min. skaitymo

Daugelis žmonių nenori virti jautienos, nes yra tikri, kad ši mėsa yra kieta. Nereikėtų įsišaknyti tokio mito, nes jautiena ne tik skani, bet ir labai sveika – tai puikus baltymų ir nepakeičiamų aminorūgščių šaltinis. Jei norite, kad jautiena būtų minkšta ir sultinga, gamindami laikykitės kelių labai paprastų taisyklių.

Ką daryti, kad verdant jautiena būtų minkšta?

Rekomenduojame pirkti šviežią šviesiai raudoną mėsą. Jei jautiena labai tamsi, tai gali reikšti, kad gyvūnas buvo senas. Mėsos šviežumą nustatyti labai paprasta – reikia ją paspausti ir jei ji greitai atstato ankstesnę formą, vadinasi, produktas yra šviežias.

Jei pasirinkote gerą mėsą – tai jau pusė sėkmės. Dabar ją reikia paruošti teisingai – nuplauti šaltu vandeniu, nupjauti visas venas, riebalų perteklių ir plėveles. Virimui jautienos nereikia pjaustyti mažais gabalėliais – jei tai padarysite, nesitikėkite, kad mėsa pasirodys sultinga. Jautieną geriausia virti didesniais gabalais, tik reikia žinoti matą – vienu metu geriau nevirti daugiau nei 2 kg mėsos.

Puikaus skonio jautiena

Gaminimo paslaptys

Paimkite didelį puodą, kad verdant jautiena būtų visiškai vandenyje. Svarbiausia – užvirinti nesūdytą vandenį ir tada į jį įdėti mėsos gabalą. Užkurkite nedidelę ugnį, pašalinkite putas, uždarykite puodą dangčiu ir virkite mėsą, kol suminkštės.

Pasūdykite sultinį maždaug 10 minučių prieš verdant jautieną. Kad sultinys būtų dar skanesnis – iš pat pradžių į dar šaltą vandenį dėkite nuluptą ir supjaustytą svogūną, taip pat morkas. Baigiant virti, į sultinį galite įdėti smulkintą česnaką.

Kaip žinoti, kada jautiena yra paruošta? Viskas labai paprasta – peiliu pradurti mėsos gabalą. Į tinkamai iškeptą jautieną bus labai lengva įsmeigti peilį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus