Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip grąžinti medų į skystą būseną per 2 minutes: paprastas būdas

1 min. skaitymo

Ilgai laikant medus gali sukietėti. Šis procesas vadinamas „kristalizacija“. Dažnai sutinkamas paprastesnis pavadinimas – „cukravimas“. Pačiame reiškinyje nėra nieko baisaus. Priešingai, tai rodo produkto natūralumą. Net ir sukietėjęs medus išlaiko savo skonį ir naudingas savybes.

Tačiau cukruotas medus yra nemalonios konsistencijos. Be to, labai nepatogu naudoti. „Cukruotą” medų galima sugrąžinti į skystą būseną labai paprastai.

GREIČIAUSIAS BŪDAS

Indą su „cukruotu” medumi galima dviem minutėms įdėti į mikrobangų krosnelę. Ilgesnis kaitinimas gali sugadinti gaminį. Pageidautina ištirpinti nedidelę dalį: toks metodas pagreitins procesą ir sumažins medaus konsistencijos pablogėjimo riziką.

Verta pabrėžti, kad mikrobangų krosnelės naudojimas turi rimtą trūkumą: mikrobangų krosnelėje kaitintas medus praranda daug naudingų savybių.

KITI BŪDAI

Jei norite išsaugoti visas medaus savybes, geriau naudoti kitą būdą.

Galite ištirpinti medų vandens vonelėje. Tam reikia naudoti du puodus: vieną didelį, o antrą mažą. Vanduo turi užvirti dideliame puode. Antrasis puodas turi būti virš karšto skysčio.

Turime dar vieną paprastą būdą suskystinti medų. Užtenka į puodą su šiltu vandeniu įdėti indelį medaus. Skysčio temperatūra neturi viršyti +40 laipsnių. Tirpinant medų vandens ar garų pagalba, produktą reikia nuolat maišyti šaukštu – kol medus taps gana skystas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus