Nuo grybelinės ligos, vadinamos „miltlige”, kenčia beveik visi augalai – nuo daržovių iki uogų ir krūmų. Štai kodėl kas antras augalų augintojas bando išsiaiškinti, kaip atsikratyti miltligės ant agrastų, agurkų, serbentų, vynuogių ir kitų kultūrų. Išsiaiškinome geriausią metodą, kaip nedelsiant atsikratyti miltligės ir apsaugoti augalus.
Soda nuo miltligės ant agrastų ir serbentų
Nepaisant specialių preparatų gausos, liaudiškos priemonės ir toliau išlieka puikiomis alternatyvomis įvairiems skysčiams stiklainiuose su gražiomis etiketėmis. Žinoma, kad soda nuo miltligės ant serbentų ir agrastų yra tokia pat veiksminga kaip ir reklamuojamos cheminės priemonės.
Papasakosime, kaip paruošti sodos tirpalą nuo uogų miltligės:
- Ištirpinkite 2 valgomuosius šaukštus valgomosios sodos 2 litruose vandens;
- įpilkite 1 valgomąjį šaukštą indų ploviklio;
- išmaišykite tirpalą ir supilkite į patogų butelį su purkštuvu.
Šia liaudiška priemone reikia apdoroti uogas ir lapus ryte arba vakare, kai saulė nėra per daug agresyvi. Dažnumas – kas 3-5 dienas, kol visiškai sunaikinamas grybelis.
Soda nuo miltligės ant agurkų
„Stebuklingieji” milteliai puikiai „užmuša” grybelį ir ant daržovių. Jums reikia:
- 3 valgomuosius šaukštus valgomosios sodos ištirpinkite šiltame vandenyje;
- atskirame inde suminkštinti 50 g skalbiamojo muilo;
- įmaišyti jį į sodą ir vandenį;
- išmaišykite tirpalą, supilkite jį į butelį su purkštuvu.
Agurkus apdorokite šešis kartus per dieną, visą savaitę, jei grybelis jau atsirado. Tuo atveju, kai reikia profilaktikos, pakanka 1 karto per dvi savaites. Beje, geriamoji soda sėkmingai kovoja ne tik su miltlige, bet ir su kenkėjais, taip pat pagerina vaisių derlių ir skonį.
Parašyti komentarą