Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Didina apetitą ir degina riebalus: įvardijamos naudingosios kardamono savybės

1 min. skaitymo

Naujas amerikiečių mokslininkų atliktas tyrimas atskleidė daugybę kardamono vartojimo naudos žmonių sveikatai, įskaitant padidėjusį apetitą, riebalų mažėjimą ir uždegimo sumažėjimą. Tyrimo rezultatai buvo paskelbti „International Journal of Molecular Sciences” žurnale.

Kardamonas

Kardamonas yra populiarus prieskonis daugelyje pasaulio šalių, o naujausio tyrimo rezultatai turėtų padidinti jo populiarumą. Kardamono sėklose yra:

  • eteriniai aliejai;
  • augaliniai riebalai;
  • gingerolis, kuris prieskoniui suteikia deginančio skonio;
  • B, E, A, C grupės vitaminai;
  • mikroelementų.

„Kardamonas yra mažai žinomas JAV, bet labai paplitęs kitose pasaulio dalyse prieskonis“, – sakė tyrimo autorė Cisneros-Zevallos. Ji priduria: „Mes nustatėme, kad šis prieskonis gali sudeginti kalorijas ir išlaikyti kūno svorį, tuo pačiu padidindamas apetitą ir suvartojamo maisto kiekį.”

Tyrimai parodė, kad kardamonas turi priešuždegiminių savybių. Jo tyrimai patvirtino, kad kardamonas gali sumažinti lengvą uždegimą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus