Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką dėti į keptuvę verdant grybus, kad jie nepatamsėtų ir išlaikytų natūralią spalvą?

1 min. skaitymo

Nesvarbu, ką ketinate daryti su grybais – šaldyti, kepti ar vynioti į stiklainius, juos vis tiek reikia prieš tai išvirti. Pirmiausia grybai nuvalomi nuo smėlio, purvo, samanų ir sausų lapų, tada kruopščiai nuplaunami tekančiu vandeniu.

Grybų apdorojimas vandenyje

Tada grybus reikia apvirti kelis kartus. Pirmą kartą jie verdami kartu su citrinos rūgštimi. Tai neleis grybams patamsėti virimo metu ir išlaikys jų natūralią spalvą.

Patamsėję grybai įgauna mėlyną atspalvį, todėl atrodo neskanūs. Į didelį puodą įpilkite bent 3 valgomuosius šaukštus citrinos rūgšties. Nepakeiskite rūgšties actu, nes jis neturės pageidaujamo poveikio.

Virkite grybus su citrinos rūgštimi 15 minučių. Grybai turi laisvai plūduriuoti puode.

Antrojo virimo metu citrinos dėti nereikia. Paprastai grybai verdami tris kartus, kad nebebūtų kartūs.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus