Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dirbtiniai / augalinės kilmės kiaušiniai netrukus užpildys prekybos centrų lentynas

2 min. skaitymo

Taip, perskaitėte teisingai. Šiuolaikinės technologijos ne tik radikaliai keičia mūsų bendravimo, verslo ir laisvalaikio kultūrą. Dideli pokyčiai vyksta ir maisto pramonėje. Pavyzdžiui, prekybos centrų lentynas netrukus gali užpildyti dirbtiniai / augalinės kilmės kiaušiniai.

Tačiau kol kas dirbtiniais kiaušiniais bus prekiaujama tik Singapūre. Neseniai Singapūro prekės ženklas „Hegg Foods” pasirašė sutartį su didžiausiu Singapūro kiaušinių platintoju „Dasoon”. Veganiški kiaušiniai yra pagrindinis „Hegg Foods” produktas.

Taigi, pasirašius sutartį, dirbtiniais kiaušiniais bus galima prekiauti ne tik internetu, bet ir vietos mažmeninės prekybos tinkluose.

Maisto gaminimas su dirbtiniais kiaušiniais
Maisto gaminimas su dirbtiniais kiaušiniais / Hegg Foods nuotr.

Šiuo metu veganiški kiaušiniai platinami „Hegg’s Eggless Egg” pavadinimu. Šis produktas yra visiškai augalinės kilmės. Jo sudėtyje yra rapsų ir dervų baltymų, taip pat bulvių skaidulų.

Tačiau, nors kiaušiniai yra dirbtiniai, juos galima naudoti lygiai taip pat, kaip ir vištų kiaušinius. Juos galima kepti, virti garuose ir net dėti į tešlą prieš kepimą.

Bendrovė „Hegg Foods” veiklą pradėjo praėjusiais metais. Tai dukterinis maisto technologijų pradedančiosios įmonės „Hoow Foods” prekės ženklas. Naujausiems augalinės kilmės produktams kurti mokslininkai naudoja savo pačių sukurtą neuroninį tinklą RE-GENESYS.

Majonezas su kiaušinių pakaitalu
Majonezas su kiaušinių pakaitalu / Hegg Foods nuotr.

Dar 2021 m. investuotojai finansavo „Hoow Foods” mokslinių tyrimų ir plėtros veiklą. Tuo metu startuoliui pavyko surinkti 2,4 mln. dolerių. Tai leido veganiškiems produktams patekti į rinką, o startuoliui atitinkamai gauti pajamų iš savo išradimų.

2022 m. įmonė pradėjo gaminti Pietų Azijos kokosų uogienės rūšį. Šį produktą novatoriai pavadino „Eggless Kaya”. Šiuo metu juo prekiaujama partnerių kavinių tinkle.

Šių metų naujovė – veganiškas majonezas „Eggless Mayo”. Jis pradėtas gaminti tik praėjusį mėnesį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus