Daugelis žmonių jaučiasi alkani ir nori užkandžiauti net po to, kai suvalgo pusryčius ar pietus. Taip gali nutikti dėl daugybės priežasčių ir jūsų įprastų įpročių.
Žinoma, visi žino, ką reiškia alkis – jis gali sukelti ne tik gurguliavimą skrandyje, bet ir aštrų galvos skausmą. Tačiau jei ir toliau jaučiate alkį net ir ką tik pavalgę, metas išsiaiškinti, kodėl. Medicinos mokslų daktarė Jennifer Gilbert pasidalijo keliais galimais veiksniais, kurie gali turėti įtakos jūsų alkiui.
Jūs nepakankamai miegate
Kai kitą kartą griebsitės užkandžio, paklauskite savęs, ar nesijaučiate mieguisti. Normalus miegas trunka apie 7-9 valandas per parą, o jei miegate mažiau, tai gali sukelti trumpalaikį hormono grelino, kuris didina apetitą, padidėjimą.
Be to, viename žurnale „Journal of Lipid Research” paskelbtame tyrime nustatyta, kad keturias dienas iš eilės trūkstant miego žmonės kitaip metabolizuoja maistą ir lieka alkani net jį suvalgę.
Esate dehidratuoti
Daugelis žmonių pradeda jaustis vangūs ir apsvaigę ir galvoja, kad jiems reikia maisto, tačiau iš tikrųjų jie supainioja alkį su troškuliu, – sako mitybos specialistė Bonnie Taub-Dix.
Norint tinkamai drėkinti organizmą, reikėtų pradėti nuo 8 stiklinių vandens per dieną. Taigi, kai vėl pajusite neįprastą alkį, prieš ieškodami užkandžių pirmiausia pabandykite atsigerti vandens.
Jums nuobodu
Jei žiūrėdami televizorių pastebite, kad beprasmiškai griebiatės užkandžių, pagalvokite apie tai, kad valgote ne iš alkio, o iš nuobodulio. Vienas tyrimas parodė, kad nuobodulio, nerimo ir depresijos laikotarpiais dalyviai valgė dažniau nei teigiamų emocijų metu.
Kaip išeitį pabandykite išeiti pasivaikščioti arba pasikalbėti su draugais, kai jaučiate alkį, nes nuobodžiaujate.
Parašyti komentarą