Sriuba daugelyje šeimų laikoma mitybos pagrindu. Dar praėjusiame amžiuje daugelis tautiečių ją valgė kelis kartus per dieną. O kai kurie ją valgo net pusryčiams.
Kiek kartų per savaitę suaugusieji turėtų valgyti sriubą? Ar ji apskritai būtina? O jei taip, kokia sriuba turėtų būti? Į šiuos klausimus atsakė ekspertai.
Sriubos valgymas
Specialistų teigimu, suaugęs žmogus, kuris neserga lėtinėmis virškinamojo trakto patologijomis, sriubas turėtų valgyti 2-3 kartus per savaitę. Jei patiekalas gaminamas laikantis visų taisyklių, jis prisotins organizmą naudingomis medžiagomis, kurios verdant geriau išsilaiko nei gaminant kitais būdais.
Ekspertai pabrėžė, kad sriuboje yra subalansuotas baltymų, riebalų, angliavandenių ir kitų sveikatai palaikyti būtinų maistinių medžiagų kiekis. Dar vienas sriubų privalumas – mažas jų kaloringumas, ko negalima pasakyti apie keptus patiekalus. Toks maistas greičiau virškinamas, o tai yra dar vienas privalumas.
Kad sriuba būtų sveika, reikia iš anksto apgalvoti ingredientų sudėtį. Specialistai pataria į valgiaraštį įtraukti arba daržovių sriubas, arba sriubas, pagamintas iš baltos mėsos (vištienos, kalakutienos, triušienos). Sveikintinos sriubos, kurių pagrindą sudaro veršiena ir liesa jautiena. Daržovių patiekalai vertinami dėl to, kad juose gausu skaidulinių medžiagų.
Specialistai priminė, kad virdami sriubą nepamirškite nusunkti pirmojo sultinio. Taip pašalinsite riebalų perteklių ir padėsite pasišalinti cheminėms medžiagoms, kurios į gyvulio organizmą patenka su pašaru.