Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Sveikesnio gyvenimo link: kaip pakeiti majonezą salotose, 2 variantai
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Sveikesnio gyvenimo link: kaip pakeiti majonezą salotose, 2 variantai

Ką pasirinkti vietoje majonezo
Dalintis

Daugelis žmonių yra įpratę majonezą naudoti kaip padažą. Jei šis variantas jums atsibodo ir norite, kad patiekalai būtų įdomesni, skanesni bei sveikesni, turėtumėte pagalvoti apie kitus padažus.

Alternatyva majonezui

Avokadų majonezas

Reikės: dviejų prinokusių didesnių avokadų, 2 a. š. acto, 2 a. š. citrinos sulčių, šiek tiek druskos ir pipirų, 2 v. š. aliejaus, šiek tiek vandens (jeigu reikės)

Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį smulkintuvą ir gerai sutrinkite. Jeigu masė gaunasi itin tiršta, įpilkite kelis šaukštus vandens. Jeigu mėgstate aštriau, į masę galite įdėti aitriųjų pipirų ar pagardinti kitais mėgstamais prieskoniais ar žolelėmis. Šį produktą, laikant šaldytuve, galite suvartoti per 5 dienas. Skanaus!

Graikiško jogurto majonezas

Reikės: 150 g graikiško jogurto, 100 ml raugintų pasukų,  1 v. š. citrinos sulčių, sauja smulkintų petražolių, krapų ir laiškinių česnakų, šiek tiek druskos ir pipirų

Jeigu norite, kad žolelės būtų stambesnės ir labiau jaustųsi jų tekstūra, visus ingredientus sudėkite į dubenį ir gerai išmaišykite. Vis dėlto, jeigu norite, kad padažas gautųsi itin vientisos tekstūros, ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki norimos masės. Šis padažas taip pat puikiai tiks kaip užtepėlė ar salotoms gardinti.

Grūdėtos varškės pagardas

Reikės: 400 g grūdėtos varškės, 2 v. š. grietinės, saujos smulkintų petražolių ir svogūnų laiškų, šiek tiek druskos ir pipirų

Dubenyje tarpusavyje sumaišykite grūdėtą varškę ir grietinę. Suberkite labai smulkiai pjaustytas petražoles ir svogūnų laiškus. Jeigu mėgstate, galite įdėti ir kitų žalumynų, pavyzdžiui, krapų. Pagardinkite prieskoniais ir viską gerai išmaišykite.

Jeigu norite, kad majonezas gautųsi ypač vientisos tekstūros, grūdėtą varškę ir grietinę susmulkinkite trintuve ir suberkite žoleles su prieskoniais. Skanaus!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzo valgymas vasarą

Puikiai drėkina, gerina regėjimą ir kraujotaką. Senjorams rekomenduojama jį valgyti reguliariai

Vasarą itin svarbu tinkama organizmo hidratacija – dėl aukštų temperatūrų organizmas reikalauja...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Puikus metodas užmigti

4-7-8 metodas užmigti per dvi minutes: paslaptis, kuri išgelbės jūsų naktis ir skrydžius

Paprasta kvėpavimo technika, kuri jus perkelia į sapnų karalystę greičiau nei avių...

Nudegimai saulėje iki raudonumo

Kaip elgtis su nudegimais nuo saulės? Dermatologinis triukas atneša palengvėjimą per kelias minutes. „Daro stebuklus“

Saulė, paplūdimys, judėjimas. Lengva prarasti laiko pojūtį ir pamiršti vėl pasitepti saulės...