Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar džiovintus vaisius reikia plauti prieš juos valgant? Ką sako specialistai?
Maistas / Gėrimai

Ar džiovintus vaisius reikia plauti prieš juos valgant? Ką sako specialistai?

Ar džiovintus vaisius būtina plauti
Dalintis

Kai kuriuos nusipirktus džiovintus vaisius būtina nuplauti vandeniu, o kitus galima valgyti neplautus. Ką daryti konkrečioje situacijoje, priklauso nuo gamintojo / pakuotojo.

Taigi, jei nusipirkote džiovintų abrikosų ar džiovintų slyvų pagal svorį, t. y. jie buvo gausiai išpilti iš didelio maišo su mentele tiesiai prieš jus, be dezinfekavimo neišsiversite.

Norėdami įsitikinti, kad džiovintuose vaisiuose nėra smėlio, dulkių ir kitų nešvarumų, supilkite juos į platų dubenį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti. Tuomet skanėstą reikia sudėti ant sietelio ir perplauti virintu vandeniu. Tai padės pašalinti smulkias šiukšles.

Taip pat turėtumėte nuplauti džiovintus vaisius, sudėtus į pigias pakuotes ir suvyniotus į plėvelę – nors jie ir nebuvo supakuoti jūsų akivaizdoje, greičiausiai tai buvo padaryta tiesiog sandėlyje.

Paprastai etiketėje taip pat pateikiama informacija, ar vaisiai buvo virti garuose, ar ne, ar juos reikia nuplauti prieš valgant, ar ši procedūra yra nereikalinga.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...