Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Japonams ilgaamžiškumą suteikiantis supermaistas: ekspertas atskleidžia paslaptį
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Japonams ilgaamžiškumą suteikiantis supermaistas: ekspertas atskleidžia paslaptį

Natokinazės šaltinis sojos pupelės
Dalintis

Japonai garsėja savo ilgaamžiškumu. Vidutinė tikėtina gyvenimo trukmė Japonijoje yra 87 metai ir tai yra ilgiausia trukmė pasaulyje.

Yra kelios priežastys, kodėl japonai gyvena taip ilgai. Pirma, japonų virtuvė laikoma viena sveikiausių pasaulyje. Joje gausu daržovių, vaisių, neskaldytų grūdų ir jūros gėrybių. Japonai taip pat vartoja palyginti nedaug raudonos mėsos ir pieno produktų.

Antra, japonai gyvena sveiką gyvenimo būdą. Dauguma japonų reguliariai mankštinasi, nerūko ir nepiktnaudžiauja alkoholiu.

Mitybos specialistas Olegas Švecas iš Ukrainos savo „Facebook” puslapyje papasakojo apie maisto produktus, kurie prisideda prie japonų ilgaamžiškumo.

Pasak jo, tradicijos ir ypač vietinė Japonijos virtuvė padeda japonams ne tik ilgai gyventi, bet ir išlaikyti puikią sveikatą iki pat senatvės.

Natto sojos pupelės

„Japoniškuose maisto produktuose ir patiekaluose yra daug unikalių medžiagų, tarp kurių svarbus vaidmuo tenka natokinazei. Tai natūralus fermentas, susidarantis fermentuojant natto – japonišką patiekalą, kurio pagrindą sudaro sojos pupelės”, – sako mitybos specialistas.

Tyrimai rodo, kad didelis natto vartojimas Japonijoje siejamas su ilgesne gyvenimo trukme ir mažesniu sergamumu lėtinėmis ligomis. Žmonės, kurie dažnai valgo natto, mažiau rizikuoja mirti nuo širdies ligų.

„Rytų Azijoje natto jau tūkstantmečius yra populiarus maisto produktas. Tai natokinazės šaltinis, turintis daugybę naudingų savybių”, – pabrėžia ekspertas.

Įrodyta, kad nattokinazės fermentas sveikatai naudingas keliais būdais:

  • Mažina širdies ligų riziką: Tyrimai rodo, kad nattokinazė padeda tirpdyti kraujo krešulius, gerina kraujotaką ir mažina širdies ligų riziką.
  • Geresnė sinusų būklė: Šis fermentas padeda mažinti nosies polipus, palengvina kvėpavimą ir sumažina diskomfortą.
  • Teigiamas poveikis žarnynui ir medžiagų apykaitai: Nattokinazė skatina subalansuotą žarnyno mikrobiomą ir gerina medžiagų apykaitą, todėl padeda išvengti lėtinių ligų.
Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzo valgymas vasarą

Puikiai drėkina, gerina regėjimą ir kraujotaką. Senjorams rekomenduojama jį valgyti reguliariai

Vasarą itin svarbu tinkama organizmo hidratacija – dėl aukštų temperatūrų organizmas reikalauja...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Puikus metodas užmigti

4-7-8 metodas užmigti per dvi minutes: paslaptis, kuri išgelbės jūsų naktis ir skrydžius

Paprasta kvėpavimo technika, kuri jus perkelia į sapnų karalystę greičiau nei avių...

Nudegimai saulėje iki raudonumo

Kaip elgtis su nudegimais nuo saulės? Dermatologinis triukas atneša palengvėjimą per kelias minutes. „Daro stebuklus“

Saulė, paplūdimys, judėjimas. Lengva prarasti laiko pojūtį ir pamiršti vėl pasitepti saulės...