Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip kepti grikių blynus? Jūs tokių niekada nevalgėte

1 min. skaitymo

Kai kurie patiekalai yra labai paprasti, tačiau gaminami labai retai. Kalbame apie grikių blynus. Jie labai sotūs, skanūs, o kai kurie žmonės juos ruošia net šventėms.

Grikių blynai – sveikiau ir skaniau

Jums reikės:

  • grikių miltų – 100 g;
  • kvietinių miltų – 100 g;
  • vandens – 500 ml;
  • cukraus – 2 valg;
  • sausų mielių – 2 šaukšteliai;
  • druskos pagal skonį.

Kaip gaminti?

  1. Mieles ištirpinkite 250 ml šilto vandens, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite. Palaukite ko suputos.
  2. Tada persijokite miltus, išmaišykite ir paruoštą tešlą 40 minučių padėkite į šiltą vietą.
  3. Tešlos tūris turi padidėti 1,5-2 kartus, po to galima pabarstyti grikių miltų ir gerai išminkyti.
  4. Dabar galite įpilti apie 125 ml kambario temperatūros vandens ir palikti tešlą pastovėti 30 minučių, tada įpilkite dar 125 ml vandens, išmaišykite ir galite kepti blynus.
  5. Sakoma, kad seniau prie šventinio stalo vietoj duonos būdavo patiekiami grikių blynai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus