Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip patiekaluose pakeisti bulves: 4 sveikesnės alternatyvos
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Kaip patiekaluose pakeisti bulves: 4 sveikesnės alternatyvos

Sveikos alternatyvos bulvėms
Dalintis

Kuo pakeisti bulves įvairiuose patiekaluose, į pirmą vietą iškeliant naudą sveikatai ir įvairius kulinarinius sprendimus. Sužinokite, kokias alternatyvas galite naudoti.

Žiediniai kopūstai

Žiediniai kopūstai yra universali daržovė, kurią galima naudoti kaip mažai angliavandenių turintį bulvių pakaitalą įvairiuose patiekaluose. Galite pasigaminti žiedinių kopūstų košę, garuose arba virdami žiedynus, o tada juos sutrinti su trupučiu sviesto ir prieskoniais.

Kitas būdas – žiedinius kopūstus iškepti, kad jie taptų aromatinga ir maistinga keptų bulvių alternatyva, išlaikant panašią tekstūrą ir skonį.

Saldžiosios bulvės

Saldžiosios bulvės yra maistingas ir skanus įprastų bulvių pakaitalas daugelyje patiekalų. Iš jų galima gaminti bulvytes arba bulvių košę.

Ropės ir bruknės

Ropės ir bruknės yra šakniavaisiai, kuriuos galima naudoti kaip bulvių pakaitalą įvairiuose receptuose. Juos galima virti, trinti, kepti arba naudoti duonai gaminti.

Ankštinės daržovės

Ankštinės daržovės, pavyzdžiui, avinžirniai, lęšiai ir pupelės, gali būti naudojamos kaip maistingas ir daug baltymų turintis bulvių pakaitalas įvairiuose patiekaluose. Juos galima naudoti sriuboms ir troškiniams vietoj bulvių, taip suteikiant patiekalams sotumo ir maistingumo.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...